Glen Cuyle vervolledigt OS-delegatie

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 6 juli 2024   ‐   Tweet

#wearegym

5 atleten naar Parijs

Glen Cuyle, Gym Izegem, wordt de derde Belgische man op de Olympische Spelen in Parijs. Hij haalde de selectie na twee officiële testen in Gent en vervolledigt hiermee Team BELGYM dat eind juli richting Parijs trekt.

Van 27 juli tot 5 augustus zien we 5 Belgische gymnasten individueel in actie op de Olympische Spelen in Parijs. Glen Cuyle (Gym Izegem) wist tijdens de interne selectietesten met een score van 14,833 punten zijn hoogste score aan de ringen neer te zetten en haalt hiermee de vooropgestelde selectienorm voor de Olympische Spelen. Hij zal dus naast Noah Kuavita (Silok Deurne), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) in Parijs in actie komen. Zijn doel? Een toestelfinale aan de Ringen. 

Toestelturnen Heren

Noah Kuavita (Silok Deurne) haalde zijn selectie via de herenbrug tijdens het WK Turnen in Antwerpen in 2023. Ook Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) wist tijdens het WK in eigen land zijn selectie te behalen tijdens de allroundcompetitie. Daarnaast wist het herenteam tijdens het WK met een 15de plek in het teamklassement een derde quota ticket te bemachtigen. Na de interne selectietesten op 22 en 29 juni, werd Glen Cuyle (Gym Izegem) voorgedragen aan het BOIC als 3de mannelijke atleet op 1 juli welke de officiële selectie bevestigde op 6 juli.

Toestelturnen Dames

Bij de dames zijn het Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) die de Belgische driekleur verdedigen. Nina Derwael wist zich via balk te selecteren in het World Cup-traject en komt in Parijs aan actie aan balk en damesburg. Maellyse Brassart grijpt het laatste Olympisch ticket via de allroundcompetitie op het EK Turnen in Rimini, Italië. In Parijs zien we haar in actie in de allroundcompetitie.

Programma kwalificaties

Zaterdag 27.07: Kwalificaties Toestelturnen heren

  • Subdivisie 3: 20.00- 22.30 uur - BEL (MG2 - Herenbrug)

Zondag 28.07: Kwalificaties Toestelturnen dames

  • Subdivisie 5: 21.10 - 22.50 uur - BEL (MG8 - Balk)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen