Paris 2024


Binnenkort is het weer zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Van 27 juli tot 5 augustus zien we er 5 Belgische gymnasten individueel in actie. Ze zijn volop in voorbereiding om hun ambities waar te maken. Supporter jij mee voor onze toppers in Parijs?

Mis niets van de Road to Paris van onze atleten en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Toestelturnen heren

Bij de heren zien we 3 gymnasten in actie. Noah Kuavita (Silok Deurne) haalde zijn selectie via herenbrug tijdens het WK Turnen in Antwerpen in 2023. Ook Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) wist tijdens het WK in eigen land zijn selectie te behalen tijdens de allroundcompetitie. Daarnaast wist het herenteam tijdens het WK met een 15de plek in het teamklassement een derde quota ticket te bemachtigen. Na de interne selectietesten werd Glen Cuyle (Gym Izegem) nominatief voorgedragen aan het BOIC als 3de mannelijke atleet. De officiële delegatie wordt op 6 juli door het BOIC bekend gemaakt.

Noah Kuavita
Silok Deurne

Luka Van den Keybus
Gymteam Sint-Niklaas

Toestelturnen dames

Bij de dames zijn het Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) die de Belgische driekleur zullen verdedigen. Nina Derwael wist zich via balk te selecteren in het World Cup-traject. Maellyse Brassart grijpt het laatste Olympisch ticket via de allroundcompetitie op het EK Turnen in Rimini, Italië. 

TK Sta Paraat Hasselt

Gym Passion Herseaux