GymMax domineert Belgisch Kampioenschap Aerobics

‐  Dinsdag 3 mei 2016   ‐   Tweet

#bkaer2016

Afgelopen weekend, op 30 april, vond het Belgisch Kampioenschap Aerobics Gymnastics plaats in Schelle. Dit Nationale Kampioenschap was aan zijn elfde editie toe. De Dendermondse club GymMax domineerde de wedstrijd en won in 6 van de 16 categorieën de Belgische titel!

In de discipline Aerobics Gymnastics stond dit weekend het Belgisch Kampioenschap op het programma. Bij Aerobis kan worden deelgenomen in vijf verschillende categorieën; mannen individueel, vrouwen individueel, gemengde paren, trio's en groepen (van zes gymnasten).

Bij de Senioren heren individueel was het een spannende strijd. Jonathan Vermeulen (GymMax) wist de wedstrijd met 0,2 punten in zijn voordeel te beslissen vòòr Alain Aelterman (GymMax). Bij de Senioren dames kon Kimberly Courtmans (GymMax) haar Belgische titel nogmaals verlengen. Ze liet hier Jana De Troyer (GymMax) achter zich.

In de categorie Junioren dames was het uitkijken naar het duel tussen Maria Anthi Paralika en Femke Eeckhoudt. Maria Anthi trok hier nipt aan het langste eind met een verschil van 0,15 punten. Lotte Van Brussel vervolledigde het podium. Het hele podium werd vertegenwoordigd door GymMax.

Ook Arthur De Feyter wist zijn Belgische titel in de cat. AG1 heren te verlengen.

Bij de Mixed pairs, de gemengde paren, gingen Kimberly Courtmans en Alain Aelterman met het goud lopen en dus ook met de Belgische titel. Het zilver was voor Jana De Troyer en Jonathan Vermeulen. In de categorie trio won het trio Courtmans/Aelterman/Vermeulen.

In de overige categorieën waren de Belgische titels voor gymnasten uit enkele Waalse clubs; Animation Danse - Libin, Move in Dance en Gymnastique de Waimes.

Met dank aan Jean-Pierre Guns voor de verslaggeving.

Komend weekend (7-8 mei) gaat het Belgisch Kampioenschap voor alle andere disciplines in de gymnastiek door in de Topsporthal in Gent.