Het wedstrijdseizoen 2022 gaat van start

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 13 jan 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Foto: Isabelle Vandelanotte
Foto: Isabelle Vandelanotte

Dit weekend, 15 en 16 januari, gaan de eerste wedstrijden van 2022 door. De sporters in het C-niveau in de disciplines Tumbling en Trampoline en Toestelturnen meisjes bijten de spits af van het wedstrijdcircuit! 

Sporters in 9 verschillende disicplines komen dit seizoen in actie in maar liefst 85 wedstrijden, Recreatoernooien en Gymtopia Happenings. Op het einde van het seizoen staat voor onze A- en B-sporters het Groot Belgisch Kampioenchap op het programma. Tijdens het weekend van 26-29 mei strijden de beste gymnasten en skippers voor dé ultieme titel van het jaar in de Topsporthal te Gent. 

Voor onze dansers en demogymnasten is de apotheose van het seizoen naar goede gewoonte de Best Show teams Finale. Deze wedstrijd gaat door op 4 juni in de Topsporthal te Gent. 

"We kijken er naar uit om samen met onze 64 organiserende clubs de sporters te verwelkomen. Na meer dan anderhalf jaar geen tot beperkte organisaties is dit het startschot van heel wat nieuwe sportieve hoogtepunten in 2022", Ilse Arys - Algemeen manager

Welke activiteiten mag je verwachten?

Elke donderdag posten we een update van de weekendplanning op onze Facebook-pagina en Instagram-pagina. Hou deze dus goed in het oog en blijf op de hoogte waar onze sporters in actie komen! Wil je tijdens het weekend meegenieten van de wedstrijdmomenten? Check dan zeker de insta-stories van @wearegym

Waar kan je de wedstrijd live volgen? 

Net als vorige jaren zorgen we ook dit jaar voor livescore van alle wedstrijden Acro, TTm, TTj, Ritmiek, Rope Skipping, Tumbling en Trampoline in het competitiecircuit. Ideaal dus voor de thuisblijvers. Deze is te raadplegen via de Gymfed-app of via de online score-pagina. De resultaten worden eveneens ter beschikking gesteld via de verschillende resultatenpagina's van de desbetreffende wedstrijden.

Waar kan je de wedstrijdvolgordes vinden?

Benieuwd wanneer het jouw moment om te schitteren is? Check hiervoor de dagindeling en rotatievolgorde op de desbetreffende activiteitenpagina's. Als ingelogd Gymfed-lid kan je 3 weken voor de wedstrijd de gedetailleerde wedstrijdinfo online terugvinden. Elke deelnemer wordt hier eveneens via mail van op de hoogte gebracht.

Welke coronamaatregelen gelden er?

Om onze organisaties op een veilige manier te kunnen blijven organiseren volgen we steeds de laatste coronamaatregelen. Alle maatregelen kan je hier nalezen. Check zeker ook de specifieke activiteitenpagina van jouw wedstrijd/Recreatoernooi/Happening want elke sporthal kan specifieke regels hebben die opgelegd zijn door hun stadsbestuur. 

Hoe kan ik tickets kopen?

We werken dit seizoen enkel met een online ticketverkoop. Dit enkel voor max 2 begeleiders van sporters tot en met 17 jaar en G-sporters. Deze gaat van start één week coor de organisatie, dit telkens op maandag om 19.00 uur. Alle info kan je terug vinden op de betreffende activiteitenpagina én op de Facebook event pagina's.

Je kan nog steeds korting verkrijgen via je eigen lidkaart, niet deze van je zoon of dochter. Hou deze bij de hand bij het aankopen van je ticket. Bij het downloaden van je ticket (na betaling) dien je je lidnummer in te geven. Ter plaatse wordt per ticket de persoonlijke lidkaart en identiteitskaart gecontroleerd.

Waar kan ik nadien de foto's terugvinden?

Tijdens de wedstrijden trekken verschillende Gymfed-fotografen op pad om jouw perfecte oefeningen vast te leggen op beeld. Wil je deze foto's graag opzoeken? Neem dan op maandag of dinsdag een kijkje op ons FLICKR-account voor jou foto! Staat jouw wedstrijd er niet tussen? Dan wil dat zeggen dat er op die dag geen Gymfed-fotograaf aanwezig was.

We wensen alle sporters, trainers en juryleden een fantastisch wedstrijdseizoen toe. Geniet van elke sportmoment! 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen