Het wedstrijdseizoen 2024 gaat van start

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 3 januari 2024   ‐   Tweet


Alle praktische info op een rij

Kan jij ook niet wachten tot de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen? Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou want komende zaterdag gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start. De trampolinespringers geven op zaterdag 6 januari de aftrap van het wedstrijdseizoen 2024. 

Er staan maar liefst 70 wedstrijden, 21 Recreatoernooien en 7 Gymtopia Happenings op de planning in het voorjaar van 2024. Op het einde van het seizoen staan voor onze A- en B-sporters de Belgische kampioenschappen op het programma. De beste teams in de discipline Rope Skipping gaan de strijd aan voor de Belgische titels in het weekend van 9 en 10 maart. De andere Belgische kampioenen in de andere disciplines worden gekroond in het weekend van 18 tot 20 mei. 

Naar jaarlijkse gewoonte sluiten de skippers, dansers en demogymnasten het seizoen af tijdens de Best Show Teams Finale. Deze wedstrijd gaat door op zaterdag 25 mei in de Topsporthal in Gent. 

Welke activiteiten mag je verwachten? 

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van de locaties waar onze sporters hun talenten laten zien! Iedere donderdag delen we een update van onze weekendplanning op zowel onze Facebook-pagina als ons Instagram account. Wil je tijdens het weekend de wedstrijdmomenten beleven? Bekijk dan zeker de Instagram Stories van @wearegym.

Waar kan je de wedstrijd volgen? 

In 2024 voorzien we opnieuw een live score voor alle wedstrijden Acro, TTm, TTj, Ritmiek, Rope Skipping, Tumbling en Trampoline in het competitiecircuit. Op die manier kun je vanuit huis jouw favoriete sporters of club aanmoedigen! De live score is beschikbaar via de Gymfed-app of de online score-pagina. De resultaten worden op maandag na de wedstrijden gepubliceerd op de resultatenpagina's van de desbetreffende wedstrijden.


Waar kan je de wedstrijdvolgordes vinden? 

Nieuwsgierig naar de deelnemers en het tijdschema? Raadpleeg de dagindeling en wedstrijdvolgorde op de specifieke activiteitenpagina's. Gedetailleerde wedstrijdinfo is beschikbaar vanaf 3 weken voor het evenement en kan online worden geraadpleegd. Daarnaast ontvangt elke deelnemer hierover ook een melding via e-mail.

Hoe kan je tickets kopen? 

Eén week voor de wedstrijd, telkens op maandag om 19.00 uur, gaat de online ticketverkoop van start. Alle info is terug te vinden op de betreffende activiteitenpagina. De online tickets zijn voordeliger dan de tickets die aan de kassa verkocht worden!

Dit jaar geldt er een nieuwe regeling waarbij houders van een special guest kaart, jurybrevet en kinderen onder de zes jaar geen online ticket meer moeten kopen. Zij krijgen toegang bij het vertoon van hun geldige special guest kaart/jurybrevet+ID-kaart/Kids-ID.

Als je lid bent van Gymfed kun je nog steeds profiteren van korting. Hou zeker je lidkaart bij de hand bij het aankopen van je e-ticket. Bij het downloaden van je e-ticket (na betaling) dien je je lidnummer in te geven. Ter plaatse wordt per ticket de persoonlijke lidkaart en identiteitskaart gecontroleerd.

Waar kan ik nadien de foto's terugvinden?

Tijdens de wedstrijden trekken verschillende Gymfed-fotografen op pad om de mooiste wedstrijdmomenten vast te leggen op beeld. Wil je deze foto's graag opzoeken? Neem dan in de week na de wedstrijd een kijkje op ons FLICKR-account voor de leukste foto's! Vind je een bepaalde wedstrijd niet terug? Dan wil dat zeggen dat er op die dag geen Gymfed-fotograaf aanwezig was.

We wensen alle sporters, trainers en juryleden een fantastisch wedstrijdseizoen toe. Geniet van elke sportmoment!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen