Hou indoor sporten mogelijk!

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 16 november 2021   ‐   Tweet

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

"We willen er samen met iedereen voor zorgen dat het aantal Corona-besmettingen opnieuw daalt. We willen echter maximaal blijven inzetten op de sportsector, zodat al onze clubs en leden hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. Sporten is voor heel wat mensen, en jongeren in het bijzonder, een prioritaire vorm van ontspanning en hier dienen we dan ook maximaal op te focussen." - Delphine Gosseye, Gymfed.

Sinds 1 november 2021 zijn er al nieuwe maatregelen van kracht om het indoorsporten en dan vooral de sportevenementen met publiek veiliger te laten verlopen. Zo is de mondmaskerplicht weer ingevoerd in alle gesloten delen van een sportinfrastructuur. Deze mondmaskerplicht vervalt indien je als club het Covid Safe Ticket (CST) gebruikt voor het publiek. Daarnaast gelden er strenge CO²-normen en moeten de sportinfrastructuurbeheerders de nodige ventilatieplannen opstellen. Lokale besturen hebben de afgelopen periode ook extra maatregelen genomen in de bestrijding van de pandemie.

Het opschorten van alle indooractiviteiten, waaronder de indoorsport, is nu ook één van de maatregelen die op tafel zal liggen tijdens het Overlegcomité van komende woensdag 17 novemnber. Samen met de Vlaamse Sportfederatie roepen we op om niet te snel over te gaan op een verbod. Er zijn nog heel wat andere maatregelen die op Vlaams of federaal niveau genomen kunnen worden zodat al onze clubs en leden hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. We zijn als federatie dan ook vragende partij om in gesprek te gaan en niet zomaar voor de meest verregaande oplossing te kiezen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen