In- en outdoor sporten: regels vanaf 8 maart

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 9 maart 2021   ‐   Tweet

#wearegym

De maatregelen die vrijdag 5 maart werden aangekondigd door het overlegcomité inzake het sporten tijdens Corona-tijden werden via een ministerieel besluit geformaliseerd en zijn nu in een sector specifiek protocol gegoten. In- en outdoor sporten kan afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep in- en of outdoor. Wat moet je weten?

Buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren mogen blijven doorgaan, hetzij beperkt in grootte van de groep op basis van de leeftijd en locatie waar er gesport wordt. Het advies waarbij elk kind of jongere slechts 1 hobby of vrijetijdsactiviteit mag hebben blijft behouden. De maatregelen die vrijdag 5 maart werden aangekondigd door het overlegcomité werden via een ministerieel besluit geformaliseerd en zijn nu in een sector specifiek protocol gegoten. Dit kan je hier nalezen. Sportkampen in de paasvakantie kunnen doorgaan, hiervoor is het wachten op het aparte protocol voor verdere details. Dit protocol zal vermoedelijk in de week van 8 maart gepubliceerd worden. Van zodra we meer info hebben houden we onze clubs op de hoogte.

 Download hier het communicatiemateriaal voor jouw club!

We benadrukken dat er lokaal strengere restricties kunnen gelden, deze kunnen geraadpleegd worden op de website van de desbetreffende provincie of gemeente. Hiernaast zijn het de clubverantwoordelijken van elke individuele club die het best geplaatst zijn om te oordelen wat binnen de clubwerking opportuun, mogelijk of haalbaar is.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen