Phoebe De Potter   ‐  Woensdag 27 juli 2022   ‐   Tweet

#ec2022

Groepsfoto mixed teams JEK

Jeugd Europees kampioenschap Rope Skipping

Het Jeugd Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 27 juli t.e.m. 29 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. De jongste skippers gaven met een knal het startschot op het Jeugd EK voor teams. In totaal kwamen 6 teams in actie en werden er maar liefst 31 deelmedailles behaald!

Meisjes teams

De meisjes teams in de categorie 12 tot 15 jaar beten de spits af op dit Jeugd EK. De teams sprongen in de overall competitie de 4 speed events alsook de 4 freestyles sterk, en dat werd beloond! Moving beloften Amélie (Moving Baasrode vzw) behaalden met 14 rankingpunten het GOUD en dus de titel Europees kampioen. Ook ROM beloften meisjes A (ROM Skippers Mechelen) wisten een sterke wedstrijd te springen en behaalden met 21 rankingpunten het ZILVER. Het BRONS ging naar Beloften meisjes A Lyna (Zero Skip vzw) met 27 rankingpunten.

Mixed teams

Ook de mixed teams in de categorie 12 tot 15 jaar kwamen aan bod. Skip Up Mixed (Skip Up) wisten met 35 rankingpunten het BRONS te pakken. Belhandle Mixed (RSC The Handles vzw) behaalden met 38 rankingpunten een 5de plaats en Skippies beloften Mix (Skippies) werden met 42 rankingpunten knap 6de.

Ook op de individuele onderdelen werden heel wat medailles gehaald in het Belgische kamp!

Op vrijdag 29 juli zien we onze jongste skippers nog eens aan het werk tijdens de individuele competitie. Onze teams in de categorie 16+ jaar komen morgen in actie tijdens het Europees kampioenschap.

Verdere programma

• Donderdag 28 juli:
    • VM: EK meisjes teams 16+j (kwalificaties)
    • NM: EK jongens en mixed teams 16+j (kwalificaties)
  • Vrijdag 29/7:
    • VM: EK individueel 16+j (kwalificaties)
    • NM: Jeugd EK individueel 12-15j
  • Zaterdag 30/7:
    • EK finales (individueel en teams)
    • Show Competitie

Eerder deze week zagen we ook tal van skippers aan het werk tijdens het Europees Open Tournament. Onze Belgische skippers sprongen zowel in de team competitie als de individuele competitie sterk en konden in totaal 15 all-around medailles mee naar huis nemen! Proficiat!