Junioren turnen interland BEL-FRA

Lynn Langeraert   ‐  Dinsdag 23 feb 2016   ‐   Tweet

#RoadtoBern

De volledige preselectie junioren voor het EK-selectietraject
De volledige preselectie junioren voor het EK-selectietraject

Kom hen aanmoedigen op de interland in Stekene!

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

Twaalf jongemannen (met geboortejaar 1998-2001) zijn momenteel hard aan het trainen in het topsportcentrum te Gent en hebben daarbij als voornaamste doel voor ogen: het Europees Kampioenschap voor junioren dat plaatsvindt van 25 tot 29 mei in Bern (SUI). Op de interland BEL-FRA van 5 maart zullen alvast 10 Belgische jongens aantreden in de competitie. Naast het teamresultaat (formule 6-4-3) wordt er ook een individuele allround-ranking opgemaakt.

Ploegsamenstelling TEAM BEL
  • Justin Pesesse (Vaillante de Tubize)
  • Noah Kuavita (SILOK Deurne)
  • Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe)
  • Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe)
  • Onsohima Takumi (Athanor Gym Club)
  • Jonas Delvael (Gym Izegem)

Individueel dingen ook volgende gymnasten mee voor een ticket voor het EK: Ruben Marx (Olympia Houthalen), Emiel Tiebout (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge), Lukas Fickers (Turn- und Sportverein Rocherath) en Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe).

Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen) en Thiemen Valcke (Vaste Vuist Lauwe) zijn momenteel helaas niet inzetbaar wegens blessure. We wensen hen alvast een spoedig herstel toe!

Later in hun programma kunnen we deze jongens ook nog aan het werk zien op de Provinciale Voorronde in Houthalen op zaterdag 19 maart. Daarna turnen ze nog twee selectietesten iets verder van huis, zijnde:

  • vrijdag 8 april: Junior Team Cup Berlijn (GER)
  • zaterdag 23 april: Interland ZWE/NED/BEL Halmstad (SWE)
De definitieve selectie van het EK-juniorenteam jongens wordt bekendgemaakt op 28/04/2016. We wensen de gymnasten en hun trainers bijzonder veel succes toe met de verdere voorbereidingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen