Kleuters opvolgen en belonen met Kidies

  ‐  Dinsdag 24 sep 2019   ‐   Tweet

#kidiesMet de steun van


Elke kleuter in actie

Naast alle inspiratie die Kidies geeft om de inhoud van je lessen kleuterturnen vorm te geven op een gevarieerde, leuke en actieve manier, bevat Kidies ook heel wat tips & tools om de kleuters te motiveren, te belonen en hun motorische ontwikkeling op te volgen.

Zo kan je bijvoorbeeld 2x per seizoen een Gymbo les organiseren. Want Gymbo is tenslotte de grote vriend van élke kleuter! Tijdens deze turnles worden alle Kidies oefeningen van een bepaald niveau (aangeduid als blok 1, 2, 3 of 4) aangeboden in een leuk geheel. Als trainer kan je de kleuter observeren of de oefening gelukt is, of de kleuter er volop op aan het oefenen is.

Kidies biedt handige tools om van deze Gymbo les een leuke en vlotte les te maken:

  • Overzichtsfiches:

Op deze fiche kan de trainer onder elkaar de namen van de verschillende kleuters noteren, en daarnaast per Kidies oefening aanduiden of deze oefening gelukt is, of de kleuter hier nog volop op aan het oefenen. Op die manier krijg je een mooi overzicht van de motorische vaardigheid van je groep kleuters. Download hier jouw exemplaren.

  • Kidies kaarten:

Een kidies kaart is een persoonlijke kaart per kleuter waarmee je de ouder op de hoogte kan brengen van de motorische vaardigheid van zijn kind. Deze kaart omvat ruimte voor de naam van de kleuter, datum van uitreiking Kidies kaart en een persoonlijk woordje van de trainer(s). Daarnaast geeft de Kidies kaart duiding aan de ouder over Kidies en wordt er een overzicht meegegeven van alle Kidies oefeningen uit één specifiek blok (niveau). Bestel hier jouw exemplaren.

  • Gymbo medailles:

Gymbo medailles zijn de ideale tool om kleuters te belonen voor hun enthousiasme en inzet na een Gymbo-les. Voor alle kleuters uit dezelfde groep/van dezelfde leeftijd worden de Kidies oefeningen van hetzelfde blok (niveau) aangeboden. Alle kleuters gaan daarna met dezelfde Gymbo medaille naar huis, ongeacht de individuele observaties van de trainer. Bestel hier jouw exemplaren.

!Opgelet! Het is niet de bedoeling om te streven naar de perfecte technische uitvoering en kleuters met een jury-oog te beoordelen. Kleuterturnen dient ervaringsgericht georganiseerd te worden, waarbij elke kleuter gemotiveerd wordt om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren volgens de eigen mogelijkheden en elke kleuter gestimuleerd wordt om de eigen grenzen te verleggen. Het is in geen geval de bedoeling dat een Gymbo-les een prestatiemeting is of een bindend middel om aan talentidentificatie te doen.

Wil je nog meer info en tips over de organisatie van een Gymbo les in jouw club? Schrijf je dan in voor één van de sessies over de Gymbo les op het Kaderweekend (sessie J7 en J8)! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar...

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen