EK ACRO 2023 - Senioren trio brengt drie gouden medailles mee naar huis

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 23 oktober 2023   ‐   Tweet

#wearegym

Van 18 tot en met 22 oktober ging het Europees Kampioenschap Acro door in Varna, Bulgarije. België verzamelt drie gouden medailles! 

In april 2023 konden we het meisjes trio Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) voor het eerst aan het werk zien bij de senioren tijdens de World Cup Acro in Puurs. Daar wisten ze de harten van de jury en het publiek te veroveren en sleepten ze de gouden medaille in de wacht. Enkele maanden later mochten ze opnieuw feest vieren in het Poolse Rzeszow na een prachtige oefening tijdens de finale van de World Cup. Ze werden opnieuw bekroond met een gouden medaille. Voor het Europees Kampioenschap werden ze getipt als favorieten en dat konden ze ook waarmaken. Ze behaalden maar liefst drie gouden medailles. Ze kroonden zichzelf tot Europees kampioen en ook voor de balans- en de tempofinale kregen ze de hoogste score. 

Ook meisjes paar Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) konden een maand geleden nog de gouden medaille mee naar huis nemen na een geslaagde Internationale Acro Cup in Boedapest. Eerder schitterden ze dit jaar ook al op de Internationale Acro Cup in het Poolse Rzeszow. Daar behaalden ze eveneens een gouden medaille. Zij moesten zich wegens blessure helaas terugtrekken uit de competitie. 

Finale tweede oefening - 22 oktober

Zoë Van Doorne en Lieke De Graeve (SPORTAC86) sloten hun Europees kampioenschap af met een mooie tempo-oefening. Deze was goed voor 25.820 punten. Hiermee eindigen ze op een 7de plaats

Fleur Feyaerts, Anika Michiels en Kato Nysen (WILD GYM) mochten nog eens het beste van zichzelf geven tijdens de balansfinale. Zij kregen 27.070 punten van de jury en eindigen hun EK voor balans op een 6de plaats

Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) mochten voor de derde keer een gouden medaille in ontvangst nemen voor hun balansoefening. Ze behaalden een score van 29.170 punten. 


Combined finale - 21 oktober

Vandaag was het de beurt aan de combined finale. Zoë Van Doorne en Lieke De Graeve (SPORTAC86) kwamen vandaag als eerste Belgisch team aan de beurt. Ze turnden een mooie oefening en dat werd beloond met een score van 25.510 punten. Hierdoor hebben zij een totaalscore van 77.140 punten. Deze score is goed voor een 7de plaats.


Na Zoë en Lieke was het de beurt aan Fleur Feyaerts, Anika Michiels en Kato Nysen (WILD GYM). Zij brachten een mooie combined oefening en kregen hiervoor 26.770 punten van de jury. Zij komen hiermee op een totaalscore van 79.340 punten. Dat is goed voor een 7de plaats


Het gouden trio, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM), turnde vandaag een prachtige combined oefening. Opzwepend, energiek en vooral adembenemend is de samenvatting van deze oefening. Zij kregen hiervoor de score van 29.130. Opnieuw goed voor een gouden medaille. Dat brengt hen op een totaalscore van 86.780. Het trio eindigt hiermee op een welverdiende eerste plaats. 


Kwalificatie tweede oefening - 20 oktober

Vandaag kwamen zowel de junioren als senioren in actie voor hun tweede oefening. Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) hebben zich wegens blessure moeten terugtrekken uit de competitie. Zij komen hierdoor niet meer in actie tijdens het EK.

Zoë Van Doorne en Lieke De Graeve (SPORTAC86) kwamen als eerste in actie tijdens de kwalificaties van de tweede oefening. Zij brachten een mooie tempo-oefening waarvoor ze een score van 26.120 punten kregen. Hiermee komen zij om een 8ste plaats te staan en zijn ze gekwalificeerd voor de tempofinale. Overall behaalden ze een score van 51.630 wat goed is voor een 8ste plaats. Met dit resultaat hebben zij een ticket bemachtigd voor de combined finale.

Fleur Feyaerts, Anika Michiels en Kato Nysen (WILD GYM) mochten vandaag hun balansoefening turnen. Ze brachten een prachtige choreografie die goed was voor 27.170 punten. Met deze score behaalden ze een 6de plaats en meteen ook een selectie voor de balansfinale. Overall behaalden ze 52.570 punten, goed voor een 12de plaats en meteen ook een selectie voor de combined finale.

Ook het tweede trio, Rune Bels, Luka Bernaerts en Sam Janssens (ART GYM) turnden hun tweede oefening. Ze behaalden een 18de plaats met hun balansoefening, score 25.720. Deze score is niet hoog genoeg om zich te selecteren voor de balansfinale. Overall behaalden ze een score van 52.330 punten. Ze beëindigen hun EK op een 13de plaats.

In de namiddag was het de beurt aan het seniorenteam, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM). Na een prachtige tempofinale van gisterenavond brachten zij vandaag opnieuw een fantastische balansoefening. De choreografie was opgebouwd aan de hand van een prachtig verhaal dat uitgevoerd werd tot in de perfectie. Ze behaalden de hoogste score van 29.470 punten, goed voor een 1ste plaats. Het was tevens ook de hoogste score van de wedstrijd tot nu toe. Met deze score hebben zij een ticket voor de balansfinale op zondag 22 oktober. Daarnaast behaalden ze ook de hoogste overall score van 57.650 punten. Dat zorgt ervoor dat zij overall op een 1ste plaats eindigen en een selectie binnenhalen voor de combined finale.


Kwalificatie en finale eerste oefening senioren – 19 oktober 

Vandaag was het de beurt aan het seniorenteam, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM). Zij starten de competitie met hun tempo-oefening. Tijdens de kwalificaties konden zij hun favorietenrol waarmaken. Een fantastische oefening levert hun 28.180 punten op. Ze eindigden hiermee op een voorlopige 1ste plaats en selecteerden zich voor de finale diezelfde. 

Na wat rust en een goede opwarming mochten ze voor een tweede maal hun tempo-oefening brengen tijdens de finale. Opnieuw stelde het trio ons niet teleur. Ze hebben een prachtige oefening neergezet waarvoor ze 28.280 punten kregen. Hiermee hebben zij hun dag afgesloten met een gouden medaille!

Kwalificatie en finale eerste oefening junioren - 18 oktober 

Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) mochten als eerste Belgische juniorenteam de spits afbijten. Hun prachtige, komische choreografie sprak boekdelen. Helaas liep het op het einde van de balansoefening even mis. Hierdoor kregen ze een score van 24.700 en eindigden ze voor de balansoefening op de Xste plaats. Deze score was niet hoog genoeg om bij de eerste acht te eindigen. 

Na Silke en Maysae was het de beurt aan meisjes paar Zoë Van Doorne en Lieke De Graeve (SPORTAC86). De klokken luidden hard voor de balansoefening van Zoë en Lieke die goed was voor een score van 25.510. Met deze score komen ze op een 9de plaats te staan en bemachtigen ze een ticket voor de balansfinale bij de junioren. Omstreeks 18.20 uur Belgische tijd brachten Zoë en Lieke voor een tweede maal hun balansoefening. In de finale behaalden ze een mooie score van 25.810 punten. Hiermee eindigden zij hun dag op een 7de plaats

Rune Bels, Luka Bernaerts en Sam Janssens (ART GYM) mochten enkele minuten later hun tempo-oefening turnen. Alles verliep zoals gepland en ze kregen dan ook een mooie score van 26.610 punten. Met deze score behaalden ze met hun tempo-oefening een 8ste plaats. Hierdoor bemachtigen ze ook een finaleticket voor hun tempo-oefening. Ook zij mochten 's avonds nog eens schitteren tijdens de finale. Ze kregen 26.210 punten van de jury en eindigden hiermee op een 6de plaats

Fleur Feyaerts, Anika Michiels en Kato Nysen (WILD GYM) kwamen als laatste Belgische team aan de beurt. Zij turnden een prachtige tempo-oefening en kregen hiervoor een score van . Zo eindigden zij hun tempokwalificatie op een 17de plaats

Morgen is het de beurt aan het seniorenteam Mirte Vercauteren, Sofie Jaeken en Lauren Verbrugghe.

Belgische delegatie

Junioren

 • Meisjes drie junioren - Rune Bels, Luka Bernaerts & Sam Janssens (ART GYM)
 • Meisjes drie junioren - Fleur Feyaerts, Anika Michiels & Kato Nysen (WILD GYM)
 • Meisjes paar junioren - Lieke De Graeve & Zoë Van Doorne (SPORTAC86)
 • Meisjes paar junioren - Maysae Bouhouch & Silke Macharis (KT Aalst - ART GYM)

Senioren

 • Meisjes drie senioren - Mirte Vercauteren, Sofie Jaeken & Lauren Verbrugghe (SPORTAC86 - Ambitious pro gymnastics - ART GYM)

Programma

 • Dinsdag 17 oktober: podiumtraining
 • Woensdag 18 oktober: Junioren kwalificaties en finales 1ste oefening
  • 13.00 uur - 15.30 uur: junioren kwalificaties 1ste oefening
   • Meisjes paar balans
   • Meisjes drie tempo
  • 18.00 uur - 18.50 uur: junioren finales 1ste oefening
   • Meisjes paar balans
   • Meises drie tempo
 • Donderdag 19 oktober: Senioren kwalificaties en finales 1ste oefening
  • 13.30 uur - 14.45 uur: senioren kwalificaties 1ste oefening
   • Meisjes drie tempo
  • 17.15 uur - 18.10 uur: senioren finales 1ste oefening
   • Meisjes drie tempo
 • Vrijdag 20 oktober: Junioren en senioren kwalificaties 2de oefening
  • 10.00 uur - 12.35 uur: junioren kwalificaties 2de oefening
   • Meisjes paar tempo
   • Meisjes drie balans
  • 15.15 uur - 16.30 uur: senioren kwalificaties 2de oefening
   • Meisjes drie balans
 • Zaterdag 21 oktober: Junioren en senioren All-Around finales
  • 12.00 uur - 13.45 uur: junioren All-Around finale
   • Meisjes paar combined
   • Meisjes drie combined
  • 16.00 uur - 17.20 uur: senioren All-Around finale
   • Meisjes drie combined
 • Zondag 22 oktober: Junioren en senioren individuele finales 2de oefening
  • 13.00 uur - 13.50 uur: junioren individuele finale 2de oefening
   • Meisjes paar tempo
   • Meisjes drie balans
  • 16.00 uur - 17.00 uur: senioren individuele finale 2de oefening
   • Meisjes drie balans
We wensen de voltallige Belgische delegatie heel veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen