Kwalificaties FIG World Challenge Cup Toestelturnen jongens

  ‐  Zaterdag 4 september 2021   ‐   Tweet

#wearettjMet de steun van


Finale aan rek voor Maxime Gentges

Van 2 tot 5 september gaat in de Arena Bonifika te Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door voor gymnasten toestelturnen jongens en meisjes. Voor België treden drie seniores Toestelturnen jongens aan. Op donderdag en vrijdag werkten ze hun kwalificaties af.

Voor de Belgische federatie zagen we tijdens de eerste dag van de kwalificaties de Waalse Maxime Gentges in actie aan paard met bogen. Met een startwaarde van 6,10 turnde hij een oefening van 13,050 bijeen. Goed voor een 13de plek.

Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) kwam tijdens de eerste dag onmiddellijk in actie aan twee toestellen: brug en grond. Aan grond verzamelde hij 12,950 punten, goed voor een 17de plaats, en aan paard met bogen 12,050 punten, 24ste plaats. Geen finales dus voor Luka tijdens deze World Cup.

Op vrijdag was het dan de beurt aan Noah Kuavita (Silok Deurne). Hij besloot om enkel zijn oefening aan brug te brengen waar hij een nieuwe element turnde! Een mooie startwaarde van 5,90 en uitvoering van 7,350 punten bezorgde hem een totaalscore van 13,250 punten. Hij eindigde hiermee op de 12de plaats. Geen finale dus maar wel een geslaagd nieuw element! 

Ook Maxime Gentges kwam nog in actie op vrijdag 3 september en dat met zijn oefening aan rek. Hij turnde een zeer knappe oefeningen en haalt met 13,750 punten een derde plaats in de kwalificaties. We zien Maxime terug tijdens de toestelfinale op zondag! 

Op zaterdag 4 en zondag 5 september staan de toestelfinales op de planning. Deze starten telkens om 15.00 uur.

  • 4.09 Vloer, paard met bogen en ringen
  • 5.09 Sprong, rek (Maxime Gentges) en brug

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen