Kwalificaties Synchroon Trampline EK

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 1 mei 2021   ‐   Tweet

#TraSochi2021

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 1 mei zagen we de Synchroon springers Trampoline in actie. Ons Belgisch duo turnde een knappe opgelegde maar bij de tweede reeks ging het helaas mis. 

Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Simon Debacker(Lenig & Vlug Beveren-Leie) kwamen op 1 mei voor de tweede keer in actie op dit Europees Kampioenschap. Eerder probeerden de jongens al een individuele finale in de wacht te slepen, maar door enkele foutjes konden ze zich niet plaatsen. Vandaag dus een nieuwe kans voor ons duo! 

Een breed deelnemersveld van 14 landen waaronder onze Belgen kwamen in actie omstreeks 13.00 uur Belgische tijd. Joris & Simon waren als laatste duo van groep 1 aan de beurt. 

De opgelegde reeks ging goed, enkel een kleine pas in de landing. Met een moeilijkheid van 5.4 punten scoorden de jongens 41,570 punten. 

In de vrije reeks lag de moeilijkheid heel wat hoger en probeerden onze jongens de reeks tot een goed einde te brengen. Helaas ging het bij Joris na een paar sprongen mis en moesten de jongens de reeks vroegtijdig beëindigen. Ze eindigen met een totaalscore van 52,210 punten op de 16de plaats.

Op zondag 2 mei staan er heel wat finales gepland! Volg onze Belgische gymnasten via deze LIVESTREAM.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen