Laat ons blijven sporten!

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 27 oktober 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Corona slaat weer toe. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen.

De afgelopen periode hebben de maatregelen inzake het coronavirus een grote impact gehad op ons dagelijks leven en de clubwerking. Gymfed wil haar clubs en leden zo goed mogelijk bijstaan in deze periode. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen. Het is op dit moment onverstandig sport-, school- of andere activiteiten voor kinderen tot 12 jaar te schrappen of op te schorten vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Het is ook niet nodig grote groepen kinderen te laten testen op corona.

"Samen met de Vlaamse sportfederatie en onze collega sportfederaties willen we maximaal gezond sporten promoten. We focussen op een gezonde sportomgeving waarbij in eerste instantie andere maatregelen genomen worden om het risico op een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. We roepen onze clubs en leden op om conform de maatregelen massaal te blijven sporten en het bovenal gezond en veilig te houden" - Delphine Gosseye, Gymfed.

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik als club nemen

  • Beperk het kleedkamergebruik
  • Laat alle trainers een mondmasker dragen
  • Zijn je sporters/trainers ziek? Hou ze thuis
  • Sluit de cafetaria
  • Beperk het carpoolen van je sporters
  • Tracht zoveel mogelijk activiteiten buiten te houden
  • Zorg binnen voor voldoende ventilatie: zet elk uur alle ramen en deuren gedurende 5 minuten wagenwijd open

Deze oproep is een initiatief van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA), het expertisecentrum Gezond Sporten en de Vlaamse Sportfederatie. Meer info.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen