BRONS voor België op wereldkampioenschap

‐  Zondag 15 april 2018   ‐   Tweet

#acroatics2018

Let's Team Up!

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

De eerste finale vandaag is bij de Meisjes paren. Na een aantal prachtige oefeningen van Portugal, Ukraine en USA komen we aan de topfavorieten Daria en Daria uit Rusland. De twee meisjes brachten een uitermate stabiele oefening. De oefening met 29.830 punten beloond en was het ideale voorbeeld van perfectie. Goud voor Rusland!

Een zilveren medaille werd veroverd door de prachtige oefening van de meiden uit Noord-Korea. Met twee honderdsten verschil schoppen zij Israël van hun zilveren troon. Met een enorm stabiele en technische oefening op muziek van Vanessa Mae, kregen zij een topscore van 29.120 toegewezen. Na de uitslag kwamen de tranen van geluk bij zowel de dames als bij de coach. Fantastisch om te zien!

En zoals reeds vermeld, kregen Mika en Roni uit Israël de bronzen medaille mee naar huis. De oefening straalde connectie en partnership van de bovenste plank uit. Hun eerste balansdeel met combinaties van handstanden op één hand zette de toon. Een score van 29.100 was het logische gevolg. De meisjes waren door het laatste team van hun zilveren plaats geschopt maar bleven nog steeds enorm tevreden met hun podiumplaats.

Podium

1. RUS: 29.830
  2. PRK: 29.120
  3. ISR: 29.100

Gemengde paren

Het eerste gemengde paar in actie is het duo uit Nederland, Britney Bordewijk en Stein Briggen. Met de kwalificaties eindigden dit team op een mooie 5de plaats. Hun combined routine ging in de finale nog net dat tikkeltje beter dan in de voorronde, ze werden beloond met een mooie 28,065 en eindigden hiermee op plaats 5 in de finale. Het volgende duo in actie komt uit Polen, zij wisten een mooie routine neer te zetten, 26,330. Het Chinese duo ging als nummer 6 naar de finale, dit keer kregen ze voor hun combined oefening 27,930 punten en behouden zo hun plaats ook nu in de ranking.

Vervolgens het team uit Frankrijk aan de beurt, Julien en Victoire gaven het beste van zichzelf, goed voor 27,100 punten en plaats 7. Abdulla Al-Mashaykhi en Ruhidil Gurbanli uit Azerbeidzjan gingen als 3de team de finale in. Een goede routine bracht hen dit keer op 28,280 punten en een 4de plaats.

Het ijzersterke duo uit Rusand, Marina Chernova en Georgii Pataraia, turnen nu ook weer in de finale fenomenaal goed! Ze zijn niet te kloppen en worden beloond met 30,640. De gouden medaille gaat dan ook met hen mee huiswaarts! Belarus, Konstantin en Hanna, het volgende duo op de vloer. Ze kwalificeerden zich als tweede team naar de finale. Een kleine wiebel in een balanselement maar verder erg mooi. Dit keer kregen ze 29,330 punten, behouden hiermee hun 2de plaats en gaan dus met de zilveren medaille aan de haal. Als laatste team in actie zagen we het Belgische duo, Marte Snoeck en Bram Röttger (Sportac Deinze - Volharding Boom). Spannend tot de laatste moment, hun oefening ging erg vlot en dat leverden hen heel wat meer punten op dan in de kwalificatie. Ze kregen maar liefst 29,180 punten en eindigen zo op de 3de plaats! Het Belgisch duo kaapt hiermee de bronzen medaille weg!!

Podium

1. Rusland: 30.640
  2. Wit-Rusland: 29.330
  3. België: 29.180

Wat een finale bij de mixed pairs! Het bleef spannend tot het laatste moment! We hebben kunnen genieten van alle mooie oefeningen en de bronzen medaille voor België is een mooie kers op de taart! One team, one dream! Let’s team up!

Het Wereldkampioenschap in Antwerpen werd met spektakel en in stijl afgesloten met de finale in de categorie heren vier.

Na een fantastische eerste medaille voor België, kwamen onze Belgische heren meteen aan de beurt. Het publiek zette zich ook meteen achter de jongens. Ze startten ijzersterk en zodra de eerste druk eraf was, performden de jongens zich complexloos doorheen het nummer. Jonas Anthoon, Hannes Garre, Bram Geusens en Noam raj Patel bezorgen ons belgenlandje een knappe vijfde plaats in een ijzersterke finale met een score van 29.040 punten.

Net zoals deze ochtend bracht het team uit Portugal de zaal in verroering met een prachtig samengestelde choreografie, gebracht met veel gevoel en inleving. De sympathieke boys uit Maia vielen elkaar onmiddellijk na de finale in de armen en behalen een mooie vierde plaats in het klassement. Rusland turnde een beheerste versie van hun finaleroutine en pakt het brons.

Zorgden de Chinezen Zhi Fu, Pei Guo, Heng Jiang en Junshuo ervoor dat China opnieuw de Wereldtitel binnenhaalt? Ze gaven opnieuw iedereen het nakijken door te openen met een indrukwekkend en perfect uitgevoerde driedubbele salto met dubbele schroef. Met een oefening, gevuld met zeer moeilijke gymnastische elementen, imponeerden ze publiek en jury. Toch moeten ze zich tevreden stellen met een zilveren medaille.

Alle ogen waren tot slot gericht op het team uit Israël, met Lidar Dana, Yannay Kalfa, efraim Sach Efi en Daniel Uralevitch Daniel, dat op afgelopen Wereldkampioenschappen in China de zilveren medaille pakte. In een prachtige, spannende en perfect uitgevoerde versie van hun combinatie-oefening wisten zij vriend en vijand te overtuigen dat zij zich de nieuwe wereldkampioenen mogen noemen. Na het verkrijgen van een monsterscore 30.540 punten volgde een emotionele ontlading bij deze heren en hun coach Amir.