Laura Waem zet punt achter turncarrière

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 21 dec 2017   ‐   Tweet

#wearegym

Laura op voorbereidingswedstrijd Rio 2016 (Foto Els De Nil)
Laura op voorbereidingswedstrijd Rio 2016 (Foto Els De Nil)


Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

In 2012 maakt ze als junior deel uit van het Belgische meisjesteam. Ze worden op het EK in Brussel 12de! Een goede start van wat een mooie carrière belooft te worden.

Op haar eerste grote wedstrijd als senior in 2013 in Montréal (Gymnix), behaalt ze onmiddellijk 2 toestelfinales (balk en brug) en eindigt ze op de 12de plaats allround. In datzelfde jaar gaat ook het wereldkampioenschap door hier in eigen land (Antwerpen). Laura turnt een knappe wedstrijd en eindigt in de allroundfinale op de 21ste plaats!

Op het Europees kampioenschap in 2014 in Sofia (BUL) behaalt ze met het team de 7de plaats. Ook individueel weet ze te knallen en eindigt ze op de 7de plaats allround. In 2014 start Laura samen met haar teamgenoten aan de Olympische droom. Ze versterkt het team op het WK 2014 in Nanning waar ze een historische 11de plaats behalen, een eerste stap richting de Olympische teamselectie!

Het team vervolgt hun Olympische pad later in 2015. Tijdens het WK in Glasgow halen ze opnieuw de 11de plaats én een ticket voor het Test Event. Laura draagt haar steentje bij en is meer dan tevreden over deze teamprestatie.

In 2016 turnt het Belgische meisjesteam zich in de kijker op de Gymnix in Montréal en op de Interland in Moeskroen. De meisjes eindigen op beide wedstrijden op de 1ste plaats!

Later dat jaar turnt Laura samen met de meisjes Team BELGYM op het Test Event in Rio. Daar strijden ze voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Met een bronzen medaille halen ze de buit binnen! Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen! De vreugde is groot bij de meisjes! Laura treedt ook nog aan tijdens de brugfinale. Daar behaalt ze de 8ste plaats.

Twee maand later staat Laura opnieuw op de wedstrijdvloer. Ditmaal op het Nederlands kampioenschap (NK). Ze pakt er de gouden medaille aan de Damesbrug en eindigt als 7de in de finale aan balk! Hiermee toont ze dat haar plekje in het Olympisch team zeker verdient. Op de Olympische Spelen in Rio (BRA) eindigt ze met het team uiteindelijk op de 12de plaats! Wat een ervaring, een kleine meisjesdroom die werkelijkheid wordt!

Tijdens de voorbereidingen van deze Olympische Spelen werd Laura ook gevolgd door een filmploeg van het programma 'Afspraak in Rio'. Hierdoor werd ze het gezicht van de Olympische ploeg en leerde het grote publiek Laura kennen als een zeer gedreven gymnast die 100% voor haar Olympische droom gaat. Tijdens de 'Catwalk to Rio' toonde ze trots de Belgische outfit voor de Olympische Spelen.

In 2017 blesseert Laura zich jammergenoeg aan haar achillespees en beslist om het turnen definitief vaarwel te zeggen. Laura focust zich nu volop op haar studies in de farmaceutische wetenschappen.


Jarenlang zette Laura zich in voor haar individuele carrière én het Belgische meisjesteam. Bedankt Laura, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team,... voor het vertrouwen en de steun!Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen