Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 25 juni 2020   ‐   Tweet

#wearegymLode Grossen geeft fakkel door aan nieuwe Algemeen Manager Ilse Arys

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

Lode Grossen vervoegde het Gymfed-team in maart 2013 als Algemeen Manager. Onder zijn leiding kende de federatie een ledenstijging van bijna 30 000 leden en heel wat realisaties op verschillende niveau’s.

Hij ondersteunde ons medewerkersteam met enthousiasme en gaf hen bij de verschillende projecten en uitdagingen die Gymfed kende steeds het volste vertrouwen. Door zijn beleid is de federatie vandaag een financieel gezonde organisatie met ruimte voor toekomstige investeringen.

Hij zette daarnaast ook het topsportbeleid van Gymfed mee op de kaart en zorgde onder andere mee voor de historische selectie van het damesteam voor de Olympische Spelen 2016 en meer recent voor de OS-editie in Tokyo.

Lode Grossen drukte bij Gymfed niet enkel zijn stempel op de topsportwerking, ook breedtesport behoorde tot zijn prioriteiten. Zo werd op sportief vlak het Gymfed-sportmodel uitgewerkt dat de lange termijnvisie op gymnastiek in al zijn vormen weergeeft. Een visie afgestemd op de volledige sportieve loopbaan van de sporter rekening houdende met zijn/haar ontwikkeling, mogelijkheden, ambities en noden. Ook innovatieve programma’s zoals het kleuterprogramma ‘Kidies’ en de integratie van nieuwe trends zoals Free Running kregen zijn volledige ondersteuning.

Onder zijn impuls fusioneerde de Gymnastiekfederatie in 2017 ook met de Belgische Rope Skipping Federatie, BRSF, en konden we de discipline Rope Skipping mee opnemen in ons aanbod. Op ethisch vlak werd Gymfed de eerste federatie met een uitgewerkt tuchtreglement en een stimulerend ethisch beleid voor haar clubs. Voor onze clubs vormde hij daarnaast ook een drijvende kracht in het ondersteunen van hun plannen en bij het realiseren van gymspecifieke infrastructuur.

We willen Lode bedanken voor wat hij ons en onze sport heeft bijgebracht en wensen hem veel succes bij zijn verdere uitdagingen! Zijn taak als Algemeen Manager zal vanaf 17 augustus 2020 overgenomen worden door Ilse Arys, huidig Marketing- en Event Manager. We wensen haar veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen