Next up: Oudercomité topsportwerking

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 10 maart 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Met het oudercomité willen we de ouders van actieve topsporters een duidelijke stem geven

Een oudercomité samengesteld uit ouders van actieve topsporters, hiermee willen we als federatie een stem geven aan de ouders binnen onze topsportwerking. Een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van een gezond en ethisch sportklimaat. 

In de verdere uitbouw van onze (top)sportwerking richt Gymfed een adviescommissie op samengesteld uit ouders van actieve topsporters. Het oudercomité is er voor de ouders van topsporters met topsportstatuut, topsportbeloftestatuut of erkende elitegymnast die de wereld van de gymnastiek en haar verschillende disciplines grondig kennen. Deze commissie draagt bij aan de verdere ontwikkeling van een gezond en ethisch sportklimaat, als federatie willen we blijven bouwen aan atleten die zich zowel fysiek als mentaal sterk voelen.

Het oudercomité is een adviescommissie en heeft als doel:

  • Een duidelijke stem geven aan de ouders binnen de topsportwerking van Gymfed
  • Een aanspreekpunt zijn voor alle ouders binnen de topsportwerking van Gymfed waarbij vertrouwen en integriteit voorop staan
  • Inspraak te geven in het (top)sportbeleid van Gymfed door het formuleren van adviezen voor de Topsportcommissie en/of het Bestuursorgaan

Het oudercomité wordt samengesteld uit een voorzitter, secretaris en 8 vertegenwoordigers uit de verschillende disciplines: Acro, Toestelturnen jongens en Toestelturnen meisjes. Het oudercomité wordt voor de periode van twee jaar (tot en met juni 2023) aangeduid en zal tweemaandelijks samen komen.

Werk jij mee aan de verdere uitbouw van onze (top)sportwerking? Stel je kandidaat voor 28 maart en bezorg ons een korte motivatiebrief met bijhorende CV.

Met het oudercomité willen we de ouders van actieve topsporters een duidelijke stem geven binnen onze topsportwerking. Zij vormen een belangrijke en essentiële schakel in de verdere uitbouw van het sportmodel waarbinnen gezond en ethisch sporten, gekoppeld aan prestaties, centraal staat. - Tim Moriau, Topsportmanager

Eerder werd de atletencommissie opgericht. Een adviescommissie voor en door (top)sporters die de stem vormen van de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking. Deze commissie gaat van start op 15 maart 2021.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen