Aangescherpte maatregelen sportsector

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 23 oktober 2020   ‐   Tweet

#wearegymNa het ingaan van CODE ORANJE in de sportsector op 14 oktober werden vandaag, vrijdag 23 oktober, striktere maatregelen vastgelegd inzake sportwedstrijden en kampen voor de komende periode.

Wedstrijden

Wedstrijden voor sporters boven de 18 jaar worden niet langer toegelaten. Wedstrijden voor jongeren tot en met 18 jaar blijven wel nog mogelijk. Tijdens deze activiteiten wordt één toeschouwer per sporter toegelaten. Bij alle professionele competitiesporten wordt geen publiek meer toegelaten, dit is niet van toepassing voor onze clubwerking en organisaties.

Gymfed streeft ernaar om haar organisaties die in de periode van 23 oktober tot 19 november op de planning staan conform deze maatregelen en indien mogelijk voor alle actoren te organiseren. Verdere communicatie wordt aan de deelnemende clubs, sporters en juryleden van zodra als mogelijk bezorgd. Concreet gaat dit over volgende competities.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden voor de komende 4 weken, tot 19 november.

Trainingen

De trainingen voor indoor sporten blijven, zoals gecommuniceerd op maandag 12 oktober, mogelijk binnen de vooropgestelde maatregelen. Alle indoortrainingen voor sporters +12 jaar kunnen mits de nodige afstand van 1,5 meter georganiseerd worden. Trainers dienen verplicht een mondmasker te dragen, helpen is toegelaten. Deze maatregelen worden eveneens verlengd tot 19 november. De invloed die dit heeft op de werking van de disciplines (Gymfed-wedstrijden, selecties,...) waarbij contact noodzakelijk is (Acro, Demo, Ritmiek in groep, Rope Skipping in teams, Dans met contact) wordt intern bekeken. Als federatie stellen we alles in het werk om al onze sporters maximaal te laten sporten in deze Corona-periode.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden voor de komende 4 weken, tot 19 november.

Kampen

Kampen die deze herfstvakantie op het programma staan kunnen enkel doorgaan zonder overnachtingen. Uitzonderingen zijn er voor de kinderen onder de 12 jaar, zij mogen wel op kamp met overnachting. Kinderen tot 14 jaar kunnen eveneens deelnemen aan een kamp met overnachting, dit op voorwaarde dat het kamp tenminste vier dagen duurt.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden voor de komende 4 weken, tot 19 november.