Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 9 september 2023   ‐   Tweet


Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Schouderblessure Nina Derwael

Vrijdag 8 september blesseerde Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de training in Gent. Bij haar afsprong schoot haar schouder uit de kom waardoor ze verstek dient te geven voor het WK Turnen. De komende periode wordt samen met Nina en het medische team het optimale plan van aanpak uitgewerkt.

“Een kinderdroom die in duigen valt, het zal zoals in 2013 in de tribunes zijn… het is op dit moment nog moeilijk te vatten.” – Nina Derwael.

Lisa Vaelen kampt met klierkoorts

Teamgenote Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dient eveneens een streep te trekken door haar WK-deelname. De diagnose klierkoorts zorgt ervoor dat Lisa zich niet verder kan voorbereiden waardoor ze niet in actie zal komen in Antwerpen.

“Uiteraard is dit een tegenvaller en komt mijn klierkoorts op een slecht moment, zegt Lisa. We werken al maanden met het team naar het WK toe en ik vind het ontzettend jammer deze wedstrijd te moeten missen. Op dit moment ligt de focus echter op rust in functie van mijn herstel.” – Lisa Vaelen.

WK Turnen in eigen land

Het Baloise Team BELGYM heren en dames blijft zich intussen verder focussen om in Antwerpen een unieke prestatie neer te zetten met als doel een Olympische teamkwalificatie. De komende periode staan nog enkele testmomenten op het programma waarna de Belgische delegatie bekend gemaakt wordt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

“We vinden het ontzettend jammer om deze twee topgymnasten te moeten missen in Antwerpen. In eerste instantie wensen we Nina en Lisa een spoedig herstel toe en de andere atleten van het team veel succes met hun verdere WK-voorbereidingen.” Ruben Neyens - Topsportmanager Gymfed.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen