EYOF 2015: Noah & Takumi turnen knappe AA-Finale!

Lynn Langeraert   ‐  Woensdag 29 jul 2015   ‐   Tweet

#eyof2015gym

Noah


De allroundfinale zit erop voor Noah Kuavita (Silok Deurne) & Takumi Onoshima (FfG). Met 78.850 ptn voor Noah en 78.650 ptn voor Takumi behaalden ze respectievelijk een mooie 13de en 15de plaats!

Noah begon zijn wedstrijd aan de ringen (niet direct zijn favoriete toestel), maar groeide sterk in de wedstrijd. Op Twitter beschreef de "All Around" zijn sprong (tsukahara met dubbel schroef) als "great power", waarvoor hij een fantastische eindscore van 14.200 ptn kreeg. Hij zette ook een knappe grondoefening neer met o.a. een dubbel twistsalto en combinatie rondat streksalo achterwaarts met 2,5 schroef met hurksalto voorwaarts plus volledige schroef. Hij krijgt hiervoor een score van 13,500 ptn (een half punt meer dan in zijn kwalificatie). Aan het paard zette Noah opnieuw zijn beste beentje voor: zo wist hij zijn afsprong (gisteren nog onstabiel) ditmaal perfect uit te voeren!

Ook Takumi turnde een stabiele wedsrijd, zonder grote fouten wat hem een mooie 15de plaats opleverde. De jongens weten hiermee onder andere beide Italianen en beide Duitsers achter zich te laten - wat niet zo vanzelfsprekend is!

Veelbelovende resultaten van onze Belgische gymnasten, die bij de jongste deelnemers van de competie hoorden. En een mooi verjaardagscadeautje voor Noah, die dinsdag 16 werd!

Morgen zien we liaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) aan het werk in de toestelfinale Grond en zaterdag aan het Rek. Noah is bovendien ook eerste reserve aan het Rek.

Een dikke proficiat Boys!