Noam Patel en Robin Casse beëindigen fantastische topsportcarrière Acro

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 26 september 2021   ‐   Tweet

#weareacro

Foto: Griet Gillisjans


Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) zetten na een fantastische carrière in de discipline Acro een punt achter hun topsportcarrière.

Robin Casse (VGL Niel) start zijn avontuur aan de topsportschool in Gent in 2015. Samen met Kilian Goffaux (Sportac Deinze) komt hij in actie tijdens verschillende nationale en internationale wedstrijden en zet hij heel wat sublieme prestaties neer. In 2017 maken Robin en Kilian hun debuut in de seniorencompetitie en tijdens de World Cups in Maia (POR) en Puurs (BEL) zijn ze tweemaal goed voor goud. In de zomer van 2017 staan de World Games op hun programma. De World Games vormen de belangrijkste competitie voor niet Olympische sporten. Robin en Kilian verzekeren hun tijdens de finale van het brons. In het najaar van 2017 pakken ze zilver allround, brons in de finale balans en worden ze Europees kampioen tempo in Rzeszow (POL). Ook in 2018 pakken ze tweemaal het goud op de World Cups in Maia en Puurs en plaatsen ze zich voor de WK-finale in eigen land (Antwerpen).


Noam Patel maakt in 2017 de overstap van Toestelturnen jongens naar de discipline Acro. Hier start hij zijn topsportverhaal in de formatie Heren vier samen met Arne Van Gelder (Wild Gym), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas). Omwille van een blessure neemt Hannes Garré (Sportac Deinze) de plaats in van Arne en maakt het team in mei 2017 hun debuut in de Belgische competitie. Enkele maanden later komen ze in actie in Rzeszow (POL) tijdens het Europees kampioenschap. In 2018 behalen ze het zilver tijdens de World Cup in Puurs (BEL) en op de World Cup in Maia (POR) zijn ze goed voor goud. In 2018 selecteren ze zich tijdens het wereldkampioenschap in eigen land (Antwerpen) voor de finale en met een strakke combined oefening eindigen ze knap 5de.


Na het WK in Antwerpen neemt Robin Casse (VGL Niel) de plaats in van Bram Geusens die omwille van een blessure stopt met turnen. Tijdens het Europees kampioenschap in Holon (ISR) in 2019 schrijven de 4 gymnasten Belgische geschiedenis met de titel vice-Europees kampioen Balans. Met hun combined-oefening zijn ze goed voor brons. Eerder dat jaar behalen ze zilver (Maia) en brons (Puurs) tijdens de twee World Cups. Omwille van het Coronavirus en uitgestelde competities beslissen Hannes Garré (Sportac Deinze) en Jonas Anthoon (TK Werchter) een punt te zetten achter hun topsportcarrière. Noam en Robin gaan verder als heren paar. Het is even wachten alvorens we de jongens in actie zien omwille van de aanslepende pandemie , het WK in Genève (SUI) vormt dan ook een belangrijke stap in hun acrocarrière. Ze kronen zichzelf tot vice-wereldkampioen in hun categorie en verzekeren België hiermee van een ticket voor de World Games die in 2022 in Birmingham (USA) op de planning staan. Hiernaast worden ze samen met hun teamgenoten vice-wereldkampioen in de teamcompetitie. Na het WK beslissen de gymnasten een punt te zetten achter hun fantastische topsportcarrière. We hebben genoten!


Bedankt Noam en Robin, we hebben genoten van jullie vele mooie turnjaren! Dank ook aan hun trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ... voor het vertrouwen en de steun! We wensen jullie veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen