Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

  ‐  Dinsdag 3 apr 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018

Noémie en Lore in actie tijdens de World Games 2017 - Foto Thomas Schreyer
Noémie en Lore in actie tijdens de World Games 2017 - Foto Thomas Schreyer


Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) vormen reeds enkele jaren een vaste waarde binnen de Acrowereld. Zowel in eigen land als op internationaal niveau zijn de meisjes echte publieksliefhebbers. Na de World Games en hun mooie resultaten op het afgelopen Europees kampioenschap (Polen 2017) werd het WK in Antwerpen hun volgende uitdaging. Na de World Cup in Maia liep het echter mis en kwetste Noémie zich aan de voet tijdens de choreografie. Een mogelijke hindernis dus voor hun WK-deelname. Onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov bleven de meisjes verder trainen met maar één doel voor ogen, schitteren op het WK in eigen land. Na de medische diagnose werd intussen de beslissing genomen dat onze meisjes er helaas niet zullen bij zijn op dit WK. Deze competitie was eveneens hun laatste wedstrijd op hun programma samen.

Noémie en Lore boekten heel wat succesen samen. Bij de juniores (13-19 jaar) wisten de meisjes zowat alle competities te winnen. Hun eerste grote competitie samen was het Europees kampioenschap in 2016 in Riesa. Hier wonnen de meisjes 3 maal goud (balans-, tempo- en allroundfinale). Later dat jaar schitterden ze opnieuw in China tijdens de World Age Group Competitions waar ze in de finale eveneens de gouden medaille in ontvangst mochten nemen. Ook op de overige nationale en internationale wedstrijden (MIAC en FIAC) gingen de meisjes met het goud naar huis.

Ook in de senioren competitie wisten de meisjes stand te houden. Op de World Games, Olympische Spelen voor niet Olympische sporten, behaalden Noémie en Lore de zilveren medaille. Enkele maanden later, op het Europees kampioenschap in Polen, gingen ze opnieuw met het zilver naar huis. In 2018 zagen we hen reeds in actie op de World Cups in Puurs en Portugal, tweemaal goed voor goud.


Dit WK werd voor onze meisjes ongetwijfeld de kers op de kaart, ontzettend jammer dat we hen hier in Antwerpen niet in actie zullen zien. Lore nam intussen de beslissing een punt te zetten achter haar topsportcarrière en haar te focussen op de studies. Noémie revalideert momenteel verder van haar kwestuur en traint inmiddels verder aan de topsportschool in Gent.

Noémie en Lore zetten zich jarenlang in voor het Belgische team. Bedankt meisjes, we hebben genoten van de vele mooie momenten! Dank ook aan de trainers en volledige omkadering, het medisch team,... voor het vertrouwen en de steun! We wensen de meisjes nog veel succes in hun verdere uitdagingen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen