EK Acro: Belgisch team haalt op laatste finaledag nog 6 medailles!

Inge Doens   ‐  Zondag 4 okt 2015   ‐   Tweet

#echacro2015

Lore, Noémie en coach Sergey Tretjakov (foto: Thomas Schreyer)

Op de laatste dag van het Europees kampioenschap kon het Belgische acroteam nog 6 medailles halen.

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumarey (Wild Gym – Ambitious Pro Gymnastics - WIK Oostende) turnden vandaag nog hun tempofinale en eindigden met 28.290 punten op een tweede plaats. Eerder wonnen ze al de allround- en balansfinale. Met 2x goud en 1x zilver sluit dit meisjestrio een fantastisch turnjaar af. Ze haalden eerder op de eerste Europese Spelen in Baku deze zomer 3x goud en wisten zich te plaatsen voor de finale van Belgium's Got Talent. Het EK was meteen de laatste competitie voor het meest succesvolle Belgische meisjestrio ooit! Wat hebben we van jullie genoten Julie, Ineke en Kaat!

Ook het mannenpaar Arne Van Gelder en Vincent Casse (Wild Gym - Gymclub VGL Niel) kan terugblikken op een uiterst geslaagd EK. Ze haalden gisteren de Europese allroundtitel en weten vandaag in de balansfinale zilver achter hun naam te schrijven. En in de tempo-oefening gaan ze op hetzelfde elan verder, ze halen een welverdiende bronzen medaille.

Het nieuwe topsportduo Laurie Philpott en Natascha Van Es (Ambitious Pro Gymnastics) heeft op hun eerste grote internationale wedstrijd voor een prima resultaat gezorgd. Gisteren maakten ze met een 4de plaats in de allroundfinale reeds een mooi debuut. Vandaag wisten ze zowel in de tempo- als de balansfinale het team uit Groot-Brittannië achter zich te laten en op beide onderdelen de bronzen medaille in de wacht te slepen! Super!

De vreugde in het Belgische kamp is groot als de junioren Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn (Sportac Deinze) met hun tempo-oefening nog een gouden medaille kunnen toevoegen aan het Belgische palmares!

Van harte proficiat aan de gymnasten, trainers en het voltallige begeleidingsteam!

Een overzicht van de Belgische medailles op het EK Acro in Riesa:
Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumarey
goud allround, goud balans, zilver tempo

Arne Van Gelder en Vincent Casse
goud allround, zilver balans, brons tempo

Laurie Philpott en Natascha Van Es
brons balans, brons tempo

Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn (junioren)
goud allround, goud balans, goud tempo

Bieke De Keyzer, Zara Maesele, Dante Van Laecke (junioren)
brons tempo

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen