Oekraïense vluchtelingen laten sporten, doen jullie mee?

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 18 maart 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Naar aanleiding van de recente internationale ontwikkelingen, kunnen vele kinderen en volwassenen hun passie voor de gymsport jammer genoeg tijdelijk niet verder zetten. Samen met onze clubs willen ook wij ons steentje bijdragen en zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het sporten houden. Wat kan je doen als club?

De afgelopen periode zien we dat clubs Oekraïense vluchtelingen met open armen ontvangen om hen de mogelijkheid geven zich te ontspannen en hun favoriete sport hier in België verder te beoefenen. Als federatie kunnen we dit alleen maar toejuichen en onze clubs zo goed mogelijk ondersteunen in dit initiatief.

Wat kan je doen als club?

  • Stel indien je dit wenst je club open voor Oekraïense vluchtelingen met een passie voor de gymsport en maak dit kenbaar in de gemeente, zodat jullie aanbod duidelijk is voor diegene die op zoek zijn naar een sportplek
  • Verzamel sportkleding om de kinderen voor wie dat nodig is van een sporttenue te kunnen voorzien

Hoe kunnen sporters deelnemen aan de lessen?

  • Deze sporters kunnen gewoon aangesloten worden (zoals andere leden) via het ledenbeheer en zijn op die manier ook verzekerd
  • Waren die sporters zich in hun thuisland aan het voorbereiden op wedstrijden, dan kunnen ze dat - indien gewenst - hier verderzetten in ons wedstrijdcircuit. Neem contact op met de coördinator van de discipline voor de verdere praktische opvolging.
  • Zijn die sporters actieve topsporters, dan bekijken we graag met hen hoe we hun topsportcarrière hier tijdelijk verder kunnen zetten, contacteer hiervoor ons topsportteam 

Wat met de kosten?

De kosten van lidgeld/licenties die verbonden zijn aan de inschrijving van vluchtelingen worden op het einde van het seizoen terugbetaald. Gymfed zal een lijst opmaken van alles clubs die vluchtelingen hebben ingeschreven en dat op basis van de nationaliteit van de sporter en zal deze terugbetaling begin juli doorvoeren.

We hopen op deze manier onze clubs te informeren en ondersteunen in de rol die zij lokaal spelen om vluchtelingen uit Oekraïne of andere conflictregio’s op te vangen. Laten we samen deze sporters en trainers een plekje bieden om even onbezorgd hun passie te kunnen blijven volgen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons dan hier weten.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen