Parkour in de buitenomgeving - Kant-en-klaar-pakket voor leuke lessen outdoor!

  ‐  Maandag 2 mei 2022   ‐   Tweet

#wearefreerunning

Richtlijnen en suggesties voor outdoor parkour lessen

Gymfed lanceerde in mei 2021 met veel trots het project 'Parkour in de buitenomgeving'. Voor alle trainers en leerkrachten die willen proeven van de Freerunning & Parkour sport maar hier zelf geen kennis van hebben. Met een kant-en klaar pakket levert Gymfed je alles aan om een toffe Freerunning & Parkour les te geven. Met het goede weer en de laatste lesmaanden in het verschiet, is Parkour in de buitenomgeving perfect om nu in je lessen te implementeren!

Parkour is dé ideale manier om fysiek actief te blijven. Het goede weer zorgt ervoor dat buitensporten momenteel perfect lukt. Parkour kan omwille van zijn nadruk op coördinatie, controle en creatief bewegen een goed alternatief zijn voor de gewoonlijke sportbeoefening of een toffe afwisselen zijn voor je sporters.

Gymfed biedt speciaal voor alle Gymfed-clubs, leerkrachten en geïnteresseerden een volledig GRATIS pakket aan waarmee een Freerunning & Parkour les geven zeer toegankelijk wordt. Ideaal om je sporters te voorzien van een andere lesinvulling! En wie weet krijg je de Parkour vibes wel helemaal te pakken?

Inhoud pakket

  • Document met alle nodige uitleg over de verschillende termen, obstakels en combinaties die Parkour & Freeruning te bieden heeft
  • 7 lesfiches die je gemakkelijk aan je sporters kan meegeven en waarmee ze zelf aan de slag kunnen
  • 1 voorbeeldles die je volledig kan volgen
  • Blanco voorbeeldlessen die je kan uitschrijven op een daarvoor bestemd sjabloon
  • Een volledige YouTube bibliotheek met voorbeeldfilmpjes om jouw sporters gemakkelijk aan het werk te zetten

Voor wie?

  • Trainers van gymnasten, skippers, dansers, traceurs
  • Leerkrachten LO lager & secundair onderwijs

Het is onze hoop dat dit project bijdraagt aan de laagdrempelige beoefening van de sport en aantoont dat je snel op een verantwoordelijk manier Parkour kan lesgeven en beoefenen. Daarnaast hopen we ook dat hiermee de deur naar het buiten lesgeven van Parkour meer open gezet wordt zodat lesgevers snel en eenvoudig kunnen beslissen om buiten les te geven wanneer ze dit willen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen