Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Inge Doens   ‐  Woensdag 23 maart 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Nina Dewael (Foto: Peter De Schryver)


Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Update vrijdag 25 maart - 14.30 uur
Ondertussen kunnen we alvast toch wat goed nieuws melden. Na consultatie bij een gespecialiseerde arts blijkt een operatie niet nodig voor Nina. Voor haar deelname aan het Test Event wordt het afwachten op de resultaten en fitheid net voor de afreis. Aan de Interland met Roemenië en Duitsland (zondag 4 april 2016 in Moeskroen) zal ze echter niet deelnemen, ze wordt Nina vervangen door de 15-jarige Senna Deriks (Gymgroep AS).

Woensdag 23 maart 2016
Nina kwetste zich dinsdag aan de hand bij haar afsprong van de balk. Er is een afspraak met de specialist gepland en daarna zal er ook meer duidelijkheid zijn over de kwetsuur. Het volledige Belgische meisjesteam blijft zich focussen om in Rio een goede prestatie neer te zetten en een van de vier laatste teamtickets te halen voor de Olympische Spelen.

Nina liet zich onlangs nog op het internationaal tornooi Gymnix opmerken met haar overwinning in de brugfinale en een zilveren medaille op de balk. Met het team won ze goud.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen