Road to Tokyo, 4de selectietest

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 5 maart 2021   ‐   Tweet

#gobelgym

Nog 140 dagen alvorens de Olympische Spelen van start gaan. 4 Belgische gymnasten zullen op 25 juli in Tokyo tijdens de kwalificaties strijden voor een plek in de teamfinale, die 2 dagen later op 27 juli gepland staat. De préselectie van Team BELGYM bestaat uit dertien gymnasten, welke gymnasten onze Belgische driekleur zullen vertegenwoordigen wordt aan de hand van verschillende selectietesten bepaald. Vrijdag 5 maart stond de 4de selectietest op de agenda.

Na de eerdere 3 selectietesten in 2020 stond op vrijdag 5 maart de 4de selectietest op de agenda. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Julie Vandamme (Turnclub Varsenare), Noémie Louon (Turnclub Varsenare), Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (GymFlex) en Charlotte Beydts (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) kwamen in de Gentse Topgymnastiekhal in actie en turnden allen aan de 4 toestellen.

Onze gymnasten starten hun wedstrijd aan sprong, een goed begin. Alle gymnasten voeren hun sprong netjes uit en trekken met vertrouwen naar het tweede toestel, de damesbrug. Aan de damesbrug steekt hier en daar de stress de kop op, de sfeer onder de gymnasten blijft positief en de meisjes trekken naar balk, toestel nummer 3. Na 3 toestellen voert Nina Derwael de ranking, gevolgd door Margaux Daveloose en Noémie Louon. Aan de grond zien we enkele knappe acrobatische reeksen waarbij de dubbele salto's en schroeven elkaar aan een snel tempo afwisselen. Alles verwerkt in stuk voor stuk mooie choreografieën uit de hand van Irina Shadrina. De meisjes genieten zichtbaar van het moment om opnieuw in competitie te zijn, dit na de lange en moeilijke Corona-situatie.

De eindranking ziet er als volgt uit:

1. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw)

2. Noémie Louon (Turnclub Varsenare)

3. Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare)

4. Axelle Klinckaert (GymMAX vzw)

5. Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen)

6. Jutta Verkest (GymFlex)

7. Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux)

8. Charlotte Beydts (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw)

9. Julie Vandamme (Turnclub Varsenare)


Jade Vansteenkiste (Gym Izegem), Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Margaux Dandois (Oefening geeft Kracht Duffel) kwamen niet in actie tijdens deze interne test.

In hun verdere Road to Tokyo werken onze gymnasten naar het Europees kampioenschap dat van 21 tot 25 april in Basel, Zwitserland op de planning staat. Een andere belangrijke datum in de voorbereiding is de Flanders International Team Challenge, die van 25 tot 27 juni doorgaat in Gent. Na deze Internationale competitie zal de uiteindelijke beslissing van het team dat naar Tokyo trekt genomen worden door de selectiecommissie.

Afscheid van kapitein Senna Deriks

Als kapitein van het Belgische team Toestelturnen meisjes werd Senna Deriks (Gymgroep AS) in de bloemetjes gezet.

In 2016 maakte Senna haar debuut in de seniorencompetitie en als 15-jarige was ze jongste gymnast die in actie kwam tijdens de Olympische Spelen in Rio. Zowel tijdens het WK in Doha (2018) als in Stuttgart (2019) kwam ze in actie en voerde ze als kapitein team BELGYM aan dat de Olympische teamselectie voor Tokyo behaalde. Tijdens de European Games in Minsk (2019) behaalde ze in de allroundfinale haar persoonlijk beste score en werd ze knap 6de. Eind mei besliste Senna de turnzaal als actieve gymnast vaarwel te zeggen.


Jarenlang zette Senna zich in voor haar individuele carrière en het Belgische meisjesteam. Bedankt Senna, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ...! We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen