Team BELGYM op koers voor Olympische teamselectie

  ‐  Vrijdag 20 september 2019   ‐   Tweet

#tokyo2020Selectietraject OS 2020

Van 24 juli tot 9 augustus 2020 richten alle ogen zich op Tokio, de gaststad voor de Olympische Spelen. Japan organiseerde reeds driemaal de Olympische Spelen, waarvan één keer een zomereditie. Tokio 2020 gaat voluit voor innovatie, nu al worden de Zomerspelen van 2020 “The Green Games” genoemd.

Voor de discipline Artistieke gymnastiek kunnen in totaal 196 gymnasten een selectie afdwingen voor Tokio 2020. Wie kan er zich plaatsen voor de Spelen en op welke manier? Geen gemakkelijke vraag, wij zochten het voor jullie uit.

TEAMKWALIFICATIE

12 teams bij de meisjes en 12 teams bij de jongens mikken op een Olympische teamselectie. Zo ook onze gymnasten van Team BELGYM. Om in Tokio als team in actie te komen, kan een land zich op basis van twee criteria selecteren. Selecteert een land zich als team? Dan kunnen 4 gymnasten zich kwalificeren voor het Olympische team 2020.

Selectiecriteria 1 – WK DOHA 2018 – TEAM FINAL

Op het afgelopen WK in Doha (QAT 2018) werden de eerste teamtickets verdeeld onder de top 3 landen uit de teamfinale. Amerika, Rusland en China verzekerden zich bij de meisjes reeds van een teamselectie, bij de jongens zijn het China, Rusland en Japan die reeds een Olympisch teamticket op zak hebben.

Selectiecriteria 2 – WK STUTTGART 2019 – TEAM QUALIFICATION

Tijdens het WK in Stuttgart (GER 2019) worden de overige 9 teamtickets verdeeld op basis van de ranking na de kwalificaties. De landen die zich reeds in Doha wisten te selecteren worden hier niet in rekening gebracht.


Individuele kwalificatie

Naast deze teamselecties kunnen gymnasten zich ook individueel kwalificeren voor deze Olympische Spelen. Indien een land zich reeds selecteert als team, kunnen max. 2 individuele gymnasten nog een extra selectie afdwingen. Haalt het land geen teamselectie, dan zijn max. 7 individuele selectieplaatsen per land beschikbaar.

Bij een teamselectie kunnen op volgende momenten nog (max. 2) individuele selectieplaatsen behaald worden:

  • Op naam tijdens de Toestel World Cups (november 2018 – maart 2020)
  • Op land tijdens de Allround World Cups (maart - april 2020)
  • Op land tijdens het Europees kampioenschap (mei 2020)

Haalt het land geen teamselectie, dan kunnen op volgende momenten nog (max. 7) individuele selectieplaatsen behaald worden:

  • Op naam tijdens de Allroundkwalificaties op het WK 2019
  • Op naam tijdens de toestelfinales op het WK 2019
  • Op naam tijdens de Toestel World Cups (november 2018 – maart 2020)
  • Op land tijdens de Allround World Cups (maart - april 2020)
  • Op naam tijdens het Europees kampioenschap (mei 2020)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen