Siemon Volkaert versterkt trainersteam Toestelturnen jongens!

  ‐  Maandag 7 aug 2017   ‐   Tweet


Siemon Volkaert kwam als junior in actie op heel wat nationale en internationale competities. Het hoogtepunt uit zijn juniorcarrière is ongetwijfeld het Europees Kampioenschap in 2010. In Birmingham (GBR) wist Siemon zich te selecteren voor de toestelfinale aan grond en pakte hij zilver op dit in toestel.

In 2014 start Siemon samen met zijn teamgenoten aan de Olympische droom. Hij versterkt het team aan drie toestellen op het WK 2014 in Nanning. Siemon turnt mooie scores bij elkaar aan grond, paard met bogen en sprong. Het team eindigt op een 19de plaats, een eerste stap richting de Olympische teamselectie.

Ook tijdens de tweede stap richting RIO droeg Siemon zijn steentje bij aan het Belgische team. Tijdens het WK 2015 (Glasgow) kwam hij opnieuw in actie aan 3 toestellen. Samen met zijn teamgenoten haalde België een 17de plaats. Het team boekte de laatste jaren een enorme vooruitgang en wist in Glasgow de beste prestaties ooit in de geschiedenis van het Belgische herenturnen neer te zetten! Jammer genoeg was dit net niet voldoende voor een ticket voor het Test Event dat in 2016 op de planning stond. Teams die op plaats 9 tot 16 eindigden, verzekerden zich van een plaatsje voor het Test Event.


In het voorjaar van 2016 kwam het fantastische nieuws dat onze jongens toch konden deelnemen aan het Test Event. Wegens forfait van Belarus was het België die het laatste ticket in de wacht sleepte. In april 2016 was het zover, Siemon turnde samen met de andere jongens van Team BELGYM op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Onze jongens halen echter het teamticket niet, maar weten, mede dankzij de knappe oefeningen van Siemon aan grond, paard met bogen en sprong, opnieuw hun teamscore met maar liefst 6 punten te verbreken.

Naast dit Olympisch traject zagen we Siemon nog in actie tijdens verschillende nationale en internationale wedstrijden waar hij zowel individueel als in team mooie resultaten wist neer te zetten. Het laatste jaar combineerde Siemon zijn eigen turncarrière met het training geven in Regioclub Dendermonde.

Jarenlang zette Siemon zich in voor zijn individuele carrière en het Belgische jongensteam. Bedankt Siemon, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan de trainers, het medisch team, het internaat,… voor het vertrouwen en de steun!

Siemon verlaat echter de turnzaal niet. Hij vervoegt het trainersteam Toestelturnen jongens in het Topsportcentrum in Gent en geeft hij nu zijn kennis door aan de nieuwe generatie. Siemon startte inmiddels reeds met de trainerscursussen bij de Vlaamse Trainersschool om zijn trainersdiploma te behalen.

Veel succes Siemon!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen