Startschot Skip-in-uw-kot-battle

Hermien Mispelaere   ‐  Dinsdag 14 apr 2020   ‐   Tweet

#skipinuwkotDinsdag 14 april, het startschot van de eerste editie van de 'Skip-in-uw-kot-battle'. In dit online Rope Skipping toernooi nemen de deelnemers het tijdens battles tegen elkaar op.

De battle wordt opgedeeld in recreatieve en competitieve skippers waarbij in verschillende leeftijdscategorieën 2 proeven worden uitgevoerd.176 skippers uit ruim 30 clubs nemen deel aan dit toernooi. De deelnemers zijn tussen 7 en 41 jaar oud.

Het is een unieke kans voor alle skippers om hun favoriete sport vanuit hun 'kot' te beoefenen en ondertussen ook andere skippers uit heel Vlaanderen te leren kennen! Via de app 'Houseparty' neemt een jurylid contact op met de 2 skippers die een battle tegen elkaar dienen te springen. Op deze manier kunnen jury en deelnemers elkaar online zien en communiceren.

De skippers uit de categorieën competitie 9-11 jaar en competitie 12-14 jaar mochten dinsdag 14 april de spits afbijten. Ze nemen het tegen elkaar op in 2 proeven:

  • Zo snel mogelijk 20x criss cross uitvoeren (een sprong met armen gekruist over het touw, volgende sprong met armen open)
  • Zo snel mogelijk 20x double under springen (touw 2x draaien tijdens 1 sprong)

Vanaf woensdag 15 april gaan ook de andere categorieën (competitie 15+, recreatie 8-13 en recreatie 14+) van start. Zo staan er deze week elke dag battles op het programma om dan komend weekend de finales af te werken. Alle skippers die een battle winnen mogen door naar de volgende ronde. Zondag 19 april kennen we de winnaars van deze nu al legendarische 'Skip-in-uw-kot-battle'!

We wensen alle skippers en juryleden veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen