Start wedstrijdseizoen 2023-2024

Melanie Verstockt   ‐  Dinsdag 10 oktober 2023   ‐   Tweet

#wearegym

Alle info voor de start van het nieuwe seizoen

We tellen samen af het einde van deze week want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 23 Recreatoernooien en 9 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2023-2024 vind je hier.

Op zaterdag 29 oktober geven de gymnasten in de discipline rope skipping de aftrap tijdens de I-niveau Minicup. Het begin van een spannend en fantastisch seizoen!

Mijn sporters nemen deel

Organisaties najaar 2023

Voor de wedstrijden die doorgaan in het najaar zijn de inschrijvingen ondertussen afgerond, de deadline hier was 1 oktober.

  • Schrappingen en wijzigingen kunnen tot 4 weken voor de wedstrijd via het Ledenbeheer
  • 3 weken voor de wedstrijd komt de dagindeling en wedstrijdvolgorde online
  • Deadline opgave juryleden is 2,5 weken voor de wedstrijd
  • Opladen muziek (en wedstrijdbladen) voor Ritmiek 2 weken voor wedstrijd, voor Acro, Rope Skipping en Toetstelturnen meisjes is de deadline 1 week voor de wedstrijd
  • Tot 14 dagen na de organisatie kunnen sporters hun afwezigheidsattest opladen via gymfed.be
    • Voor en tijdens wedstrijdweekend: activiteitenpagina
    • Na wedstrijdweekend: resultatenpagina

Voor de Recreatoernooien en Gymtopia Happenings onthouden we volgende criteria:

  • Er kan tot 4 weken voor de happenings ingeschreven worden
  • Wedstrijdlicentie is niet van toepassing, we werken met inschrijvingsgeld per deelname
  • Deadline opgave juryleden is 2,5 weken voor de happening

Organisaties voorjaar 2024

Aanvragen licenties en inschrijvingen wedstrijden

De deadline voor het aanvragen van de wedstrijdlicenties en het inschrijven voor onze wedstrijden in 2024 is 15 november. Dit is van toepassing voor alle wedstrijden in het I-, A-, B-, C-niveau in de disciplines Acro, Dans, Demo, Ritmiek, Rope Skipping, Toestelturnen jongens en meisjes, Trampoline (inclusief DMT en Trampoline synchroon) en Tumbling.

Medisch protocol

In het verleden was een medisch geschiktheidsattest noodzakelijk voor alle licentiehouders die deelnemen in het A-niveau. Deze generieke verplichting vervalt vanaf het seizoen 2023-2024.

  • Sporters die heel wat trainingsuren per week doen en/of een discipline beoefenen met een grote impact worden aangeraden om een regelmatige medische opvolging te laten doen. Dit is echter geen verplichting en bijgevolg dienen attesten of documenten hierover niet aan Gymfed bezorgd te worden.
  • Gymnasten die zich selecteren voor EK/WK en gymnasten met een topsport (beloften)statuut zullen wel verplicht worden om een medische screening te ondergaan.

Ik kom kijken

Tickets toeschouwers

We werken dit seizoen terug met een online ticketverkoop die van start gaat 1 week voor de organisatie, dit telkens op maandag om 19.00 uur. Alle info kan je terug vinden op de betreffende activiteitenpagina.

Je kan nog steeds korting verkrijgen via je lidkaart. Hou deze bij de hand bij het aankopen van je ticket. Bij het downloaden van je ticket (na betaling) dien je je lidnummer in te geven. Ter plaatse wordt per ticket de persoonlijke lidkaart en identiteitskaart gecontroleerd.

    Definitieve dagindeling

    De wedstrijdvolgordes komen 3 weken voor de wedstrijd online. Ben je lid van Gymfed? Meld je hier aan en ontdek wanneer jouw sporter in actie komt!

    Heb je één van onze organisaties bijgewoond en heb je tips hoe we deze kunnen optimaliseren? Laat ons dat weten via de betreffende activiteit in de activiteitenpagina of resultatenpagina (indien de wedstrijd achter de rug is).

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen