TBILISI COUNTDOWN! - Alles wat je moet weten over het EYOF

Lynn Langeraert   ‐  Donderdag 23 jul 2015   ‐   Tweet

#eyof2015gymOp 26 juli – over precies 2 dagen - gaat in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, het Europees Jeugd Olympisch zomer Festival van start. De Georgische hoofdstad is gaststad voor de dertiende editie van het Europees Jeugd Olympisch zomer Festival. De eerste zomereditie werd in 1991 in Brussel georganiseerd. Toen heette het Europees Jeugd Olympisch Festival nog de Europese Jeugd Olympische Dagen. Initiatiefnemer was voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge, toen BOIC-voorzitter.

Sindsdien is het EJOF uitgegroeid tot een topsportevenement van hoog sportief niveau. Team Belgium is 75 atleten sterk. Waaronder ook deze zes gymnasten.

Selectie toestelturnen jongens
  • liaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe)
  • Noah Kuavita (Silok Deurne
  • Takumi Onoshima (FfG)
Selectie toestelturnen meisjes
  • Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw)
  • Axelle Klinckaert (GymMAX vzw)
  • Julie Meyers (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw)

28 juli starten de jongens aan hun competitie en 29 juli is het de beurt aan de meisjes. Beide groepen turnen volgens het 3-3-2- principe. Dit betekent dat er drie gymnasten deel uitmaken van het team, ze alle drie turnen aan alle toestellen en dat de beste twee scores tellen voor het teamresultaat.Op het individuele niveau gaan 24 beste gymnasten door naar de allroundfinale. 8 gymnasten kunnen bovendien ook een plaatsje veroveren in de toestelfinales. In beide gevallen mogen slechts 2 gymnasten per land aantreden.

Philippe Préat zei het volgende over onze meisjes:
“We verwachten mooie prestaties van Team Belgium. We durven in het atletiek en in het zwemmen hopen op een paar finales en veel personal bests. Bovendien heeft Team Belgium met Nina Derwael, Axelle Klinckaert en Julie Meyers een zeer sterke ploeg voor artistieke gymnastiek met ambities voor podiumplaatsen.”
Wil je alles te weten komen over het reilen en zeilen op het EYOF in Tbilisi? Geen nood, je kan de gymnasten en Belgische delegatie op de voet volgen via verschillende kanalen:
  • Op www.gymfed.be uiteraard!
  • Team Belgium met zijn 75 atleten, de begeleiders en de BOIC-staf, het gedetailleerde competitieschema van de Belgische atleten en hun resultaten vind je op www.teambelgium.be
  • Je kan ook terecht op de Facebookpagina van Gymfed. De Facebookpagina en Twitter zijn natuurlijk ook dé plaats om te supporteren voor onze atleten.
  • Tenslotte kan je ons ook volgen op Instagram via de hashtag #Tbilisi2015gym #TeamBelgium

Wensen onze gymnasten veel succes toe!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen