"Team BELGYM: een evenwichtsoefening" op Eén

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 22 juli 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - Foto: Christian Degrooote


Donderdag 22 juli om 21.20 uur op Eén

Donderdag 22 juli zendt Eén “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste deel dat begin januari op antenne kwam en volgt de gymnasten in hun Olympische voorbereiding.

Ilse Arys, algemeen manager Gymfed: “Na het uitstel van de Spelen in 2020 is het eindelijk zover voor onze gymnasten. We zijn ongelofelijk trots op de weg die alle atleten afgelegd hebben en kijken enorm hard uit om hen tijdens de kwalificaties in actie te zien.”

De documentaire “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” brengt het wedervaren van het nationale meisjesteam toestelturnen in 2021. Donderdag 22 juli, een dag voor de openingsceremonie in Tokyo, is de documentaire om 21u20 op Eén te zien. De documentaire volgt gedurende een jaar het wel en wee van Nina Derwael en haar teamgenoten. We volgen de gymnasten tijdens een stage in Mallorca, voorbereidende testen en competities in het Olympisch traject, een Japanse les, in de gymzaal en tijdens het dagelijkse leven op de topsportschool.

Het team, dat al jaren naar de Spelen toeleeft en - werkt, kreeg in 2020 met heel wat uitdagingen te kampen. Naast corona werd de mentale en fysieke gezondheid van gymnasten een belangrijk gespreksonderwerp, niet enkel in het buitenland, maar ook bij ons. “Met ons topsportprogramma moeten we er permanent over waken dat de lat voor presteren hoog ligt, echter zonder dat dit ten koste gaat van de mentale of fysieke gezondheid van de atleten" stelt Ilse Arys, Algemeen manager Gymfed.

"We kijken enorm hard uit om onze atleten tijdens de kwalificaties in Tokyo in actie te zien. We zijn ongelofelijk trots op al onze atleten. Zowel de meisjes die zich wisten te selecteren voor het Olympisch team als de andere atleten hebben een mooi parcours afgewerkt. Deze documentaire toont hun wilskracht en de opmerkelijke inspanningen die ze elke dag leveren.”

Voor het nieuwe sportseizoen kijkt Gymfed uit naar een jaar dat opnieuw gevuld wordt met evenementen en competities – iets waar niet alleen de topsportatleten maar ook de andere sporters van de federatie heel erg naar uitkijken.

“Wij zijn klaar om onze doelen te bereiken en zullen er staan als een sterk team.”, besluit Ilse Arys.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen