Team BELGYM meisjes turnt mooie kwalificatiewedstrijd en laat schitterende indruk na!

Inge Doens   ‐  Zondag 7 augustus 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYMMet de steun van


Vandaag (zondag 7 augustus) was het de beurt aan de meisjes van het Team BELGYM op de Spelen in Rio. Ze mochten meteen aan de slag in de eerste van vijf subdivisies. Onze turnmeisjes turnden een prima wedstrijd zonder grote fouten mee te nemen in de eindscore en verzamelden 167.838 punten. Hoe ver ze hiermee eindigen in de rangschikking weten we pas deze nacht (rond 3.00 uur) als alle vijf de subdivisies zijn afgewerkt.

Update 19.24 uur - Subdivisie 2: Team BELGYM
Na 2 van de 5 subdivisies staat Team BELGYM op de vierde plaats (na Rusland, China en Italië).
In de 3de subdivisie zijn momenteel Groot-Brittannië, Brazilië en Duitsland aan de beurt.

Subdivisie 1: Team BELGYM meisjes laat goede indruk na!
Het is sinds 1948 geleden dat België nog een meisjesteam kon afvaardigen naar de Spelen. Op de Spelen worden enkel de 12 beste landen van de wereld toegelaten, voor ons land is het een unieke prestatie om bij deze toplanden te behoren.
14 meisjes van het Team BELGYM hebben sinds 2014 hun steentje bijgedragen in de selectie van dit team op de Spelen. En vandaag was het eindelijk zover. Het team samengesteld uit Rune Hermans (Gym Haacht), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Senna Deriks (Gymgroep AS) turnde een mooie wedstrijd waar we allemaal van genoten hebben. Er werden geen grote fouten gemaakt, de oefeningen werden strak en met vertrouwen uitgevoerd. En wat was het een plezier dit hecht team aan het werk te zien!

Het Delhaize TOP-team mocht starten aan de brug waar Rune Hermans (Gym Haacht) de spits mocht afbijten en meteen de toon zet met een mooie score van 13.775 punten. Senna Deriks (Gymgroep AS), de jongste turnster op het tornooi, was niet helemaal tevreden met haar brugoefening maar weet het puntenverlies te beperken. Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) houdt het hoofd koel, turnt een formidabele oefening en scoort 15.133 punten wat haar uitzicht geeft op een toestelfinale. Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) sluit de brugrotatie af met een mooie 14.133 punten en zal ook op balk en grond een foutloos parcours afleggen. Gaelle Mys (OTV Nazareth) toont aan balk, grond en sprong dat ze op een pak ervaring kan terugvallen. Ze turnt voor het team mooie scores bij elkaar met stabiel, zelfzeker en elegant turnen en kan terecht fier zijn op de deelname aan haar derde Spelen! Op de sprong, traditioneel niet het sterkste toestel van de Belgische meisjes, turnen Gaelle, Nina en Senna een Yourtchenko volledige schroef (startwaarde: 5.0) die ze goed uitvoeren. Rune mag de wedstrijd voor het Belgische team afsluiten en voert als enige turnster een Yourtchenko met 1 1/2 schroef uit. Ze moet jammergenoeg haar hand zetten bij de landing. De score van 13.133 punten is een tegenvaller, het wordt afwachten of de totaalscore van 54.508 punten voldoende is voor de allroundfinale. We hopen het van harte!

Nina verzamelt een puntentotaal van 56.532 punten wat haar zo goed als zeker in de allroundfinale (24 beste turnsters) brengt. Ook een plaats in de toestelfinale brug (8 beste turnsters) behoort nog tot de mogelijkheden.

Proficiat meisjes, wat hebben we van jullie genoten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen