Team BELGYM meisjes niet naar EK

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 29 oktober 2020   ‐   Tweet

#wearegymTijdens het Europees kampioenschap Toestelturnen, dat in december op de planning staat in Mersin (TUR), zal geen Belgische delegatie meisjes in actie komen.

Na overleg met de volledige omkadering Toestelturnen meisjes werd beslist dat de meisjes Toestelturnen, juniores en seniores, niet deelnemen aan het aankomende Europees kampioenschap. De heropflakkering van het coronavirus, het verstoorde trainingsritme als gevolg van dit virus en daarnaast de politiek instabiele situatie in Turkije liggen aan de basis van deze beslissing. De sportieve planning voor de komende periode wordt intussen verder bekeken.

Op het programma van het EK staat een juniores- en seniorescompetitie. Eerder maakte de Europese gymnastiekfederatie bekend dat de allroundcompetitie, gezien de coronasituatie, niet langer geldt als (continentaal) Olympisch kwalificatiemoment.

Het Europees kampioenschap dat in April 2020 op het programma stond werd in eerste instantie verzet naar Baku. Begin oktober maakte de Europese gymnastiekfederatie bekend dat het EK zal doorgaan in Turkije, Mersin. De competitie voor de heren staat gepland van 9 tot 13 december, de meisjes komen in actie van 17 tot 20 december.

De deelname aan het EK van de gymnasten in de discipline Toestelturnen jongens wordt op korte termijn geëvalueerd op nationaal niveau. Voor de samenstelling van Belgische delegatie Toestelturnen jongens komen namelijk zowel gymnasten van Gymfed als van de Franstalige vleugel (FfG) in aanmerking.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen