Team BELGYM met ambities naar WK Acro!

  ‐  Vrijdag 23 maart 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018Vrijdag 23 maart werd het Belgische team dat ons land zal vertegenwoordigen op het aankomende Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek in Antwerpen voorgsteld aan de pers. Op het WK, dat doorgaat van 13 tot 15 april in de Antwerpse Lotto Arena, komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie. In 4 van de 5 categorieën vaardigt België een team af dat onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov traint aan de topsportschool in Gent

Heren paar: Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) wonnen in 2018 reeds de twee World Cups die op het programma stonden. Op het afgelopen EK (Polen 2017) gingen ze naar huis met zilver in de balans- en allroundcompetitie en legden ze beslag op het goud in de tempofinale. Op de World Games (Wroclaw 2017) turnden de jongens zich naar brons. Coaches Hans Lismonde en Sergey Tretyakov stomen de jongens klaar voor dit WK.

Gemengd paar: Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) maakten in 2018 hun debuut in de seniorencompetitie. Op de afgelopen twee World Cups wisten ze hun mannetje te staan door zich telkens in de finale te turnen en hier beslag te leggen op de 4 de plaats. Als juniores haalde deze formatie tweemaal goud (balans en tempo) en éénmaal zilver (allround) op het EK (Polen 2017).


Heren vier: Noam Patel (STB Gymnastcis), Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Hannes Garré (Sportac Deinze) vervoegen als 3 de formatie de Belgische delegatie. Deze jongens vormen een team sinds 2017 en behaalden op de afgelopen World Cups zilver (Puurs) en goud (Maia). Op het EK (Polen 2017) wisten ze beslag te leggen op de 4 de plaats in de allroundcompetitie. Net zoals Kilian Goffaux en Robin Casse worden deze jongens naast Sergey Tretjakov getraind door coach Hans Lismonde.

Meisjes paar: Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) hebben reeds heel wat titels achter hun naam staan. Zij konden, net zoals de jongens, op beide World Cups in 2018 het goud in beslag nemen. Op het EK (Polen 2017) en de World Games (Wroclaw 2017) gingen de meisjes op alle onderdelen naar huis met zilver. Door een recente kwetsuur aan de voet van Noémie worden de voorbereidingen van de meisjes in de war gestuurd. Trainersteam en gymnasten werken verder naar deze grote wedstrijd, welke tevens de laatste competitie in hun carrière als acroformatie is.


Binnen de categorie meisjes drie zal België eveneens een team afvaardigen. De selectie voor deze categorie vindt plaats in de week van 26 maart.

Voorafgaand aan dit WK staat de internationale jongerencompetitie “World Age Group Competitions” op het programma. Van 4 tot 10 april zetten meer dan 700 jongeren alles op alles om te schitteren in de Lotto Arena. Voor België komen 34 gymnasten in de 3 verschillende leeftijdscategorieën (11-16 jaar, 12-18 jaar en 13-19 jaar) in actie. Onder hen 3 topsportteams die eveneens trainen aan de topsportschool in Gent. Voor deze teams vervoegt ex-topsportster Elyne De Meyst het trainersteam.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen