Team BELGYM Tokyo 2021

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 3 jul 2021   ‐   Tweet

#gobelgym

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. De gymnasten die de Belgische driekleur vertegenwoordigen in Tokyo werd 3 juli bekend gemaakt.

Team BELGYM Tokyo 2021

Reserves


"We zijn fier op de weg die onze atleten de afgelopen periode afgelegd hebben en kijken hoopvol naar de toekomst. We hebben heel wat potentiële gymnasten in en naast dit Olympisch traject en zien bij de volledige ploeg een sterke evolutie. De selectie van het Olympisch team is na overleg met de selectiecommissie en conform de selectieprocedure tot stand gekomen. Zowel de resultaten van de wedstrijden en testen van het selectietraject, de stabiliteit, het engagement en de topsportattitude als het potentieel van de gymnasten werd, met het oog op de vooropgestelde doelstellingen, in rekening gebracht."
– Tim Moriau, Topsportmanager

Programma

Onze gymnasten reizen op woensdag 14 juli af naar Japan. Hun kwalificatiewedstrijd staat op zondag 25 juli op het programma. (Uren Belgische tijd)

25.07.2021: 13.20 - 15.00 uur : Kwalificaties Toestelturnen meisjes

Het wedstrijdformat tijdens de kwalificaties is 4-4-3: 4 gymnasten in het team waarvan er 4 per toestel kunnen worden ingezet en waarvan de 3 beste scores tellen voor de teamscore. Alle gymnasten en teams doorlopen de kwalificaties waarbij ze zich kunnen selecteren voor de allroundfinale en toestelfinales. De deelnemende teams kunnen zich selecteren voor de teamfinale.

27.07.2021: 12.45 - 15.10 uur: Teamfinale Toestelturnen meisjes

De acht beste teams uit de kwalificaties kwalificeren zich voor de teamfinale. In de teamfinale starten alle landen opnieuw vanaf nul, hier komen per toestel drie gymnasten in actie. Tijdens de teamfinale worden alle scores in rekening gebracht voor het eindresultaat.

29.07.2021: 12.50 - 15.05 uur: Allroundfinale Toestelturnen meisjes

Indien een gymnast tijdens de kwalificaties aan de vier toestellen turnt, kan deze zich kwalificeren voor de allroundfinale. In deze finale zien we de 24 beste gymnasten, met een maximum van twee per land, overheen de vier toestellen opnieuw aan het werk. Net zoals in de teamfinale starten alle gymnasten opnieuw vanaf nul.

1-3.08.2021: Toestelfinales Toestelturnen meisjes

De toestelspecialisten kunnen zich tijdens de kwalificaties eveneens plaatsen voor een toestelfinale. Tijdens de toestelfinales zien we per toestel de acht beste gymnasten in actie, ook hier met de regel van een maximum van twee gymnasten per land.

  • 01.08: 10.00 - 13.10 uur: Toestelfinale Sprong en Damesbrug
  • 02.08: 10.00 - 12.40 uur: Toestelfinale Grond
  • 03.08: 10.00 - 12.25 uur: Toestelfinale Balk

Selectieprocedure

Op basis van de vooropgestelde doelstellingen werd het sterkst mogelijke team van 4 gymnasten door de selectiecommissie in functie van het wedstrijdformat in Tokyo samengesteld. De selectie werd voorgedragen aan het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) welke de selectie bekrachtigde.

Selectiecommissie

  • Tim Moriau – Topsportmanager
  • Marjorie Heuls en Yves Kieffer – Coaches
  • Guy Briffoz – Federatie-arts
  • Phillipe Préat – BOIC
  • Valerie Van Cauwenberghe (adviserend) – Internationaal jurylid afgevaardigd voor de OS 2021

Klik hier voor meer informatie over de selectieprocedure.

Supporteren jullie mee?

Gymfed bekijkt samen met de moederclubs van de geselecteerde gymnasten om de kwalificaties LIVE uit te zenden. Supporteren jullie mee? Meer info volgt!

Volg Team BELGYM op de voet via www.toyko2021.gobelgym.be

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen