"Team BELGYM: Tokio 2020" op Eén

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 24 december 2021   ‐   Tweet

#wearegymZondag 26 december zendt Eén “Team BELGYM: Tokio 2020” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste en tweede deel dat de gymnasten in hun Olympische voorbereiding volgde. In dit derde deel blikken we terug op het Olympisch avontuur van onze Belgische ploeg.

De 3-delige reeks "Team BELGYM" brengt het wedervaren van het nationale meisjesteam toestelturnen in hun Olympisch traject. Deel 3 is te zien op zondag 26 december omstreeks 16u20 op Eén. De documentaire blikt terug op de prestaties en ervaringen van Nina Derwael en haar teamgenoten in Tokyo.

Team BELGYM zorgde deze zomer voor historische prestaties. Een selectie voor de Olympische teamfinale, twee allroundfinales en een Olympische titel voor Nina Derwael aan de damesbrug. Voor de meisjes van Team BELGYM en de volledige gymcommunity het sportieve hoogtepunt in de Belgische gymnastiekgeschiedenis.

"We hebben er enorm van genoten om onze atleten in Tokyo in actie te zien en zijn ongelofelijk trots op hen. Hun prestaties motiveren tal van andere sporters om het beste van zichzelf te geven en hun eigen sportieve dromen waar te maken.”, besluit Ilse Arys, Algemeen manager Gymfed.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen