UPDATE: Test Event 15 april: podiumtraining meisjes

Inge Doens   ‐  Vrijdag 15 april 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Op 16 april (jongens) en 17 april (meisjes) turnt het Delhaize TOP-team op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Spelen. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties op dit Event.
De wedstrijden worden LIVE gebracht via de Gymfed-app (gratis te downloaden in de App Store en Google Play).
We houden jullie ook hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes vanuit Rio!

Vrijdag 15 april 2016 - Podiumtraining vrouwen
Vandaag turnen de meisjes hun podiumtraining. Deze morgen zagen we Roemenië en Australië aan het werk. In de tweede subdivisie turnen de teams van Brazilië en Zwitserland. De Braziliaanse meisjes turnen hun grondoefening zonder muziek (technisch foutje), hopelijk is dit snel verholpen. We zien ze wel mooie acrobatische reeksen springen, hier en daar wat landingsfouten maar mooi. In de individuele groepen zien we ondermeer Oxana Shushovitina (UZB) aan het werk, met haar 40 jaar een absoluut fenomeen in het meisjesturnen. Duitsland en Zuid-Korea zien we aan het werk in subdivisie 3 en onze meisjes turnen met Frankrijk in de 4de en laatste wedstrijd (20.00 uur -> 1.00 uur in België). Duitsland toont mooie dingen aan de balk maar drie gymnasten moeten vroegtijdig het toestel verlaten. Met Korea en Zwitserland zouden we geen problemen mogen hebben :). Het ziet er naar uit dat de vier tickets verdeeld zullen worden tussen Canada, Roemenië, Duitsland, Frankrijk en Australië. Dit wordt spannend. Op het Test Event van 2012 haalden we het net niet, Brazilië snoepte ons op het laatste moment nog het ticket af. We duimen dat het deze keer wel lukt!

Juryleden Valerie Van Cauwenberghe en Alain Coussement werden uitgeloot om te jureren. Alain jureert het paard met bogen, Valerie geeft de punten op de vloer.

Donderdag 14 april 2016 - Podiumtraining mannen
Vandaag staat de podiumtraining van de mannen op het programma. Deze morgen mochten Duitsland en Canada de toestellen uitproberen. Duitsland moet het stellen zonder de gekwetste Fabian Hambuechen. Ze rekenen op de ervaring van Marcel Nguyen die in Londen zilver won tijdens de allroundcompetitie.
In de 4 mixed groups proberen de gymnasten van de landen die geen team in dit Olympisch test event hebben een individuele plaats te bemachtigen. Geschat wordt dat er zon 35-36 plaatsen nog kunnen verdeeld worden bij de meisjes en tussen de 29 en 32 voor de jongens. Het komt er dus op aan zich zo hoog mogelijk in het klassement te turnen.
Klik hier voor het verslag van de podiumtraining van de Belgische mannen.

De Rio Olympic Arena (ROA) waar ook tijdens de Spelen de turncompetities plaatsvinden.


Woensdag 13 april 2016 - Aankomstdag voor de delegaties
Vandaag is het aankomstdag voor de verschillende delegaties. Het team GoBELGYM is gisteravond reeds aangekomen vanuit Santos waar ze een paar dagen stage hebben afgewerkt. Het was best een hele beleving om op tijd in Rio te geraken, gelukkig kregen ze een politie-escorte om het vliegtuig te halen..
Er werd goed getraind, de acclimatisatie verliep zonder grote problemen, onze gymnasten kregen bezoek van de burgemeester van Santos en kwamen op televisie. De Belgische meisjes zijn dan ook geduchte concurrenten voor het Braziliaanse meisjesteam dat zich kost wat kost wenst te plaatsen voor een ticket voor de Spelen in eigen land.
Vandaag is er een licht programma voor de gymnasten. De meisjes gingen in de voormiddag even buiten om de omgeving te verkennen, de jongens trokken richting fitnesszaal om een licht programma af te werken. Deze avond staat voor beide teams nog een training op het programma.

Klik hier om het interview op de Braziliaanse televisie te bekijken!


Later meer...

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen