Test Event: interviews Team Belgym meisjes na de podiumtraining! Video's online!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 16 april 2016   ‐   Tweet

#goBELGYM

Het Delhaize TOP-team van de meisjes mocht op vrijdag 15 april de wedstrijdhal verkennen tijdens de podiumtraining van het Test Event in Rio.

We hadden na deze training met hen een korte babbel...

Het meisjesteam dat deze uitdaging aangaat bestaat uit: Axelle Klinckaert (GymMAX), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) werd als reserveturnster aangeduid.


Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas)
We hebben een goede opwarming gedaan en daarna zijn we naar de wedstrijdhal gegaan. We zijn gestart op sprong. Dit is redelijk goed gegaan. Ons tweede toestel was brug. Voor mij is dit ook goed gegaan alleen het tweede deel van mijn oefening kan nog iets beter, ik had een extra reuzenzwaai nodig waar ik anders onmiddellijk twee moeilijke delen verbind. Dit kost zeker een tiende, ik heb het nadien gedaan en toen was het wel ok. Op balk was mijn eerste oefening minder goed, ik viel met vrije rad salto maar daarna heb ik de kans gegeven om mijn balkoefening nog eens te herhalen en toen lukte het wel. Dat had ik wel nodig anders blijft dit te veel in mijn hoofd zitten :), en ook op grond alles
Iedereen in het team ziet het zitten, we hebben allemaal nog dingen die we beter kunnen doen, we gaan daar morgennamiddag in de training nog wat extra op oefenen, als ieder voor zich nog wat op de werkpuntjes let, komt dat zeker in orde. Wanneer het Test Event voor mij geslaagd zal zijn? Hmmm, als we door mogen naar de Olympische Spelen. Hier kijken we niet echt naar de andere landen, we zijn vooral met ons eigen ding bezig, als we de anderen volgen en beginnen vergelijken zal ons dat zeker niet vooruit helpen. Het is belangrijk dat we ons focussen op ons team. Mijn mama en zus Lynn zijn hier om te supporteren, ik vind dit super tof!

Julie Croket (GymMAX vzw)
Ik geniet hiervan, ik vind dit echt tof om wedstrijden te doen. Heb er echt zin in! Ben super content over mijn podiumtraining. Het is de bedoeling dat ik op de wedstrijd ook aan de vier toestellen turn. Voor de wedstrijd (Interland ROU-GER-BEL) in Moeskroen had ik niet gedacht dat ik nog in het team voor dit Test Event zou geraken. Ik turnde een goede wedstrijd in Moeskroen, dat de trainers mij opnieuw het vertrouwen geven, heeft mij mentaal een boost gegeven. Een extra prikkel om te zeggen, kom we gaan ervoor, we kunnen het samen doen en dat ik daar deel van kan uitmaken, dat is natuurlijk plezant!
Behalve aan grond heb ik mijn volledig programma geturnd. Om mijn voeten wat te sparen turn ik maar twee acrobatische reeksen (i.p.v. 3), we hebben met Yves, Marjorie en jurylid Valerie samen gezeten en beslist om de oefening wat aan te passen en toch mijn startwaarde op peil te houden. Ik hoop echt dat het ticket voor de Spelen binnen is zondag, dat zou voor mij en iedereen van het team super zijn. We steunen elkaar in het team zo veel mogelijk, de sfeer is goed en zo tillen we elkaar naar een hoger niveau. Je kan altijd een tikje meer als je door je teamgenoten wordt ondersteund en aangemoedigd.

Gaelle Mys (OTV Nazareth)
De podiumtraining is voor mij best wel goed verlopen, ik vind dat het de laatste tijd ook wel goed gaat met mij, ik heb een redelijk stabiel programma en ik hoop dat ik deze lijn kan aanhouden. Yves gaat mij inzetten op sprong, balk en grond en op brug sta ik klaar om in te vallen. Als ik deze Spelen haal zou het inderdaad mijn 3de deelname zijn, ik was de enige turnster in Beijing en Londen. We moeten ons eerst en vooral kwalificeren, dat zou top zijn, daarna zien we wel! Ik wil zondag vooral tonen wat ik kan, tonen waarvoor ik getraind heb. In het team rekenen we allemaal wat op elkaar, ik ben meestal wel degene die de kalmte probeer te bewaren :), maar de sfeer in de groep zit goed, we vullen elkaar goed aan. Vroeger was ik altijd alleen, op wedstrijd, op verplaatsing,... Nu ik weet hoe het is om in een team te zitten, besef ik wat ik toen gemist heb. Ik kan het mij niet meer voorstellen om nog alleen op de baan te zijn, er is altijd iemand om mee te praten als het wat moeilijker gaat, je hebt elkaar en het is zoveel leuker!

Rune Hermans (Gym Haacht)
Ik heb op de podium allround (4 toestellen) geturnd en dat zal ook zo wel blijven voor de wedstrijd. Over het algemeen ging het goed, nog een paar kleine foutjes die ik wil verbeteren maar ik ben tevreden. Het zal er zondag vooral op aankomen dat ik goed geconcentreerd blijf, mijn landingen stabiel uitvoer en dan komt dit in orde.
Het is een leuke ervaring om hier te zijn. Ik probeer ook niet teveel te kijken naar wat de anderen doen, gewoon gefocust blijven op mijn eigen programma. Als iedereen een mooie wedstrijd turnt en we naar de Spelen gaan, dan is voor mij het Test Event geslaagd :) Finales? Denk ik nog niet aan. Ik ga zo goed mogelijk mijn oefeningen doen en dan zien we wel. Het is leuk om de andere toppers te zien in het hotel en de bus, maar ik ben daar nu niet meer zo van onder de indruk :), dat mijn mama en papa er bij zijn daar ben ik blij voor, ze moedigen mij altijd aan en ik vind het dan ook leuk dat ze hier zijn.

Senna Deriks (Gymgroep AS)
Ik heb vandaag geturnd op sprong, grond en brug. Maar de coachen gaan mij zondag alleen inzetten op brug. Mijn oefening lukte wel. Ik heb wel twee delen niet verbonden op deze podiumtraining, als ik dit wel doe, dan win ik nog een tiende. Dat ga ik zeker nog proberen, maar mijn oefening zelf was goed. De trainers hebben gezegd dat mijn handenstanden allemaal correct waren, mijn techniek was goed en ik hoop dat ik dit ook zo kan doen op de wedstrijd. Ik heb er heel veel zin in, het is mijn eerste grote wedstrijd. We hebben ons met het team hier goed voorbereid, we trainen en blijven elkaar aanmoedigen, we weten dat we het kunnen, we het vaak genoeg geoefend hebben. Dat proberen we in ons achterhoofd te houden en uiteraard gefocust te blijven, ons zeker niet laten afleiden door de andere teams of gymnasten. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik geselecteerd ben voor dit Test Event. Ik wil hier echt wel laten zien dat ik het ook kan, dat ik echt bij de ploeg hoor. We gaan echt wel ontgoocheld zijn als we er niet bij zijn, hier hebben we jaren voor gewerkt, aan het moment dat het eventueel wel eens niet kan lukken, daar wil ik zelfs nog niet aan denken. We gaan er voor!

Axelle Klinckaert (GymMAX)
De podiumtraining viel voor mij wel mee, op balk was het iets minder. Ik viel met mijn acrobatische reeks flik gevolgd door streksalto. Ik moet er aan denken om wat meer te duwen op mijn handen tijdens de flikflak. Ik heb nadien hernomen en toen ging het prima. De andere oefeningen lukten wel. Hoe ik mij voorbereid op zo'n wedstrijd? Ik herhaal vaak mijn oefening in mijn hoofd, dat helpt mij. Ik zal goed geturnd hebben als ik 56.000 punten haal. We hebben hier als team een gezamenlijk doel, de Spelen halen. Hopelijk lukt het!

Hoe Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) terugkijkt op de podiumtraining en hoe ze het allemaal hier beleeft als reserveturnster lezen jullie later in apart interview!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen