Test Event: geslaagde podiumtraining voor Team Belgym meisjes! Video's en foto's online!

Inge Doens   ‐  Vrijdag 15 april 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Op vrijdag 15 april werkte het Team Belgym meisjes hun podiumtraining af op het Test Event in Rio. Ze maakten voor het eerst kennis met de zaal en de wedstrijdtoestellen.
Zondag turnen ze in dezelfde omstandigheden de wedstrijd van de laatste kans voor een teamticket voor de Olympische Spelen.

Het meisjesteam dat deze uitdaging aangaat bestaat uit: Axelle Klinckaert (GymMAX), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) werd als reserveturnster aangeduid.

Op de podiumtraining wennen de gymnasten aan de wedstrijdhal en de toestellen, er worden geen officiële punten gegeven. De gymnasten krijgen de kans om hun oefening volledig te turnen en een aantal delen extra te oefenen of te herhalen.
Het team werd geloot in de vierde en laatste wedstrijd en mag starten in de Olympische volgorde (sprong -> brug -> balk -> grond). Aan de sprong voeren alle gymnasten een Yourtchenko volledige schroef uit en het gaat prima. Een paar kleine landingsfoutjes maar je ziet dat ze dit perfect onder de knie hebben. Ook op de brug doen ze op hetzelfde elan verder. Keurige oefeningen met geen grote fouten. Ook aan de balk zien we onze turnsters met zelfvertrouwen hun oefening afwerken. Wie er niet in slaagt de 'testwedstrijdoefening' zonder val af te werken, herhaalt nadien de gemiste reeks en dat lukt prima. Op de wedstrijd zondag hebben we per toestel 4 goede oefeningen nodig. Hopelijk kunnen ze stand houden op de balk, het toestel dat dikwijls beslist over winst en verlies. Ze sluiten in ieder geval hun podiumtraining met spetterende grondoefeningen af! Mooi!

Het Belgische meisjesteam laat een goede indruk achter en kan met vertrouwen naar de wedstrijd toeleven. Ze zijn er klaar voor, dat is duidelijk!

Headcoach Yves Kieffer zet de turnsters in als volgt (in volgorde van aantreden):
Sprong: Laura, Rune, Gaelle, Julie en Axelle
Brug: Axelle, Rune, Senna, Laura en Julie
Balk: Julie, Rune, Laura, Axelle en Gaelle
Grond: Laura, Julie, Gaelle, Rune en Axelle
Laura, Rune en Axelle turnen dus allround (4 toestellen), Senna komt uit aan brug en Gaelle op sprong, balk en grond.

De wedstrijd vindt zondag plaats om 20.00 = 1.00 uur in België! Volg de wedstrijd live via de Gymfed-app!

We duimen meisjes en wensen jullie alle succes toe!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen