Goud en brons op World Cup Alkmaar

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 13 maart 2024   ‐   Tweet

Goud voor Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en brons voor synchroon paar Rien Denolf (WIK Oostende) en Brent Deklerck (WIK Oostende) op World Cup Trampoline.

Rien Denolf (WIK Oostende), Brent Deklerck (WIK Oostende), Florian Vandenberghe (Lening & Vlug Beveren-Leie) en Darwin Billiet (Lening & Vlug Beveren-Leie) vertegenwoordigden onze Belgische driekleur op de World Cup in Alkmaar (NED). Zij namen het op tegen gymnasten uit 14 landen waaronder thuisland Nederland, Duitsland en Egypte. 

De vier Belgische Trampoline gymnasten namen aan de individuele competitie. Daarnaast namen ze ook deel aan de discipline Trampoline Synchroon. Darwin en Florian vormden net zoals op het Wereldkampioenschap 2023 in Birmingham (GBR) een team. Daar behaalden ze tijdens de eerste kwalificatieronde de 5de plaats. Tijdens de tweede kwalificatieronde liep het helaas niet zoal gehoopt en konden geen finaleplaats in de wacht slepen. Naast Darwin en Florian vormen ook Rien en Brent een team.  

Resultaten 

Kwalificaties Individueel 

 • Darwin Billiet - 57.215 punten - 1ste plaats
 • Brent Deklerck - 54.850 punten - 12de plaats
 • Rien Denolf - 54.630 punten - 13de plaats
 • Florian Vandenberghe - 28.300 punten - 25ste plaats

Kwalificaties Synchroon

 • Rien Denolf & Brent Deklerck - 41.610 punten - 8ste plaats
 • Florian Vandenberghe & Darwin Billiet - 28.150 punten - 9de plaats

Finale Individueel

 1. Darwin Billiet (BEL) - 57.190 punten (video
 2. Mirshokhid Khasanboev (UZB) - 57.090
 3. Miguel Feyh (GER) - 56.930 punten 

Finale Synchroon

 1. Marco Lavino & Samuelle Patisso Colonna (ITA) - 50.780 punten 
 2. Jordy Mol & Ralph Van Tilborg (NED) - 48.340 punten 
 3. Rien Denolf & Brent Deklerck (BEL) - 48.170 punten (video)

Verslag

Finales Individueel en Synchroon

Ze zijn nog maar 16 en 17 jaar en toch stonden Rien Denolf (WIK Oostende) en Brent Deklerck (WIK Oostende) al in de finale Synchroon op de World Cup Alkmaar. Met wat stress sprongen ze een heel goede reeks. Met 48.170 punten behaalden ze de bronzen medaille. Het was een mooie ervaring en de perfecte voorbereiding voor het Europees kampioenschap begin april. Bekijk hier hun oefening. 

Na een prachtig resultaat tijdens de kwalificaties mocht Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) opnieuw zijn kunsten tonen tijdens de finale. Hij sprong een prachtige reeks goed voor 57.170 punten. Darwin behaalde de hoogste score en mag pronken met de gouden medaille. Bekijk hier de gouden oefening van Darwin. 

Kwalificaties Individueel en Synchroon

Wat een wedstrijd voor Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie)! Hij sprong in de individuele wedstrijd twee prachtige reeksen. Hij kreeg voor de eerste reeks 56.550 punten en voor de tweede 57.215 punten. Aangezien de beste score telt, kon hij met 57.215 punten de eerste plaats in de kwalificaties bemachtigen. Hiermee is hij zeker van een finaleplaats

Ook Brent Deklerck (WIK Oostende) en Rien Denolf (WIK Oostende) sprongen twee mooie reeksen. Brent eindigde zijn kwalificatie op een twaalfde plaats met 54.855 punten en Rien behaalde met 54.630 punten een dertiende plaats. De eerste acht zijn gekwalificeerd waardoor Rien en Brent net buiten de selectie vallen. 

Voor Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie) verliepen beide reeksen niet zoals gehoopt. Hij eindigt zijn kwalificaties op een 25ste plaats. 

Naast de individuele competitie was er ook een competitie synchroon. Rien en Brent sprongen vandaag voor de eerste keer synchroon op wedstrijd en behalen met 41.610 een 8ste plaats. Hiermee zijn ze gekwalificeerd voor de finale op donderdag 14 maart. Florian en Darwin konden jammer genoeg hun beide reeksen niet afmaken waardoor ze op de negende plaats eindigen. We zien hen dan ook niet meer terug in de finale. 

Delegatie 

 • Rien Denolf (WIK Oostende)
 • Brent Deklerck (WIK Oostende)
 • Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie)
 • Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen