WK Acro: ZILVER voor Arne & Vincent, BRONS voor Natascha & Laurie!

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 30 maart 2016   ‐   Tweet

#wkacrobel

België haalt 2 medailles!

Van vrijdag 1 tot zondag 3 april vindt het Wereldkampioenschap Acro plaats in Putian, China. Na onze fantastische resultaten tijdens het voorafgaand jongerentoernooi zijn nu alle ogen gericht op onze Belgische senioren!

Zaterdag 2 april - FINALE

Showtime, de finales! Beide teams starten met podiumambities aan de finale. En ja hoor, hier slagen ze in! De finale meisjespaar staat als eerste op het programma en Natascha en Laurie weten het hoofd koel te houden. Met een totaalscore van 27,07 ptn (10,12 moeilijkheid, 8,75 artistiek en 8,2 uitvoering) kunnen ze hun derde plek behouden, goed voor BRONS!

Na de kwalificaties konden Arne en Vincent zich als eerste plaatsen voor de finale. Tijdens de finale moesten ze Rusland laten voorgaan met een verschil van 0,18 punten. Met een totaalscore van 27,89 ptn (10,24 moeilijkheid, 9,0 artistiek en 8,65 uitvoering) keren onze jongens dus huiswaarts met het ZILVER en de titel vicewereldkampioen!

Beide teams verzekerden zich ook van een plaats voor de World Games 2017 in Wroclaw (Polen)!
Proficiat aan gymnasten en coaches!

Zaterdag 2 april - Tweede kwalificatiedag

Arne en Vincent turnden een sterke combinatieoefening goed voor een totaalscore van 27,915 punten (artistiek 9,075 - technisch 8,65 - moeilijkheid 10,19). Zij eindigen na 3 oefeningen op een 1e plaats en turnen hun finale om 14.29 uur Belgische tijd. Natascha en Laurie hadden vandaag wat last van zenuwen, wat je kon merken in hun oefening. Gelukkig konden ze hun 3de stek vasthouden en zien we ook hen terug in de finale! Voor hun combinatie-oefening kregen ze een score van 26,620 punten (artistiek 8,7 - technisch 7,8 - moeilijkheid 10,12). Ons meisjespaar turnt de finale om 13.48 uur. In de finale wordt opnieuw de combinatie-oefening geturnd en start iedereen opnieuw vanaf nul!

VEEL SUCCES!!!

Vrijdag 1 april - Eerste kwalificatiedag

Vandaag stond de eerste kwalificatiedag in China op het programma. Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (VGL Niel) kwamen in actie met hun balansoefening. En het was direct een knaller! Met een totaalscore van 28,360 punten (artistiek 9 - technisch 8,7 - moeilijkheid 10,66) nemen ze voorlopig beslag op de eerste plaats.

Ook het meisjespaar Natascha Van Es en Laurie Philpott (Ambitious Pro Gymnastics) deden het goed! Zij eindigen voorlopig op een 3de plaats met een totaalscore van 27,2 punten (artistiek 8,7 - technisch 8,45 - moeilijkheid 10,05).

Later op de dag stond de tweede oefening op het programma, en wat deden ze het goed! Arne en Vincent scoorden voor hun tempo-oefening 27,610 punten (artistiek 8,95 - technisch 8,5 - moeilijkheid 10,16) en staan hiermee nog steeds op de eerste plaats!

Laurie en Natascha toonden ons opnieuw een mooie oefening! Met hun balansoefening behaalden ze 27,2 punten (artistiek 8,75 - technisch 8,4 - moeilijkheid 10,4). Voorlopig staan ze op de 3e plaats!

Morgen staan de combined oefeningen van beide duo's op het programma. Laurie en Natascha turnen om 5u17, Arne en Vincent om 5u56. De tempo-oefening, balansoefening en combined worden hierna opgeteld voor de finale. De finale wordt geturnd tussen 13u30 en 14u30 plaatsvinden (uren = Belgische tijd)

Veel succes!

Woensdag 30 maart

In de competitie herenpaar is het ongetwijfeld uitkijken naar Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (VGL Niel). Deze toppers weten naast hun technische uitvoering steeds het publiek op sleeptouw te nemen met hun sublieme choreo's. Natascha Van Es en Laurie Philpott (Ambitious Pro Gymnastics) verdedigen onze Belgische driekleur in de categorie meisjespaar. Na hun mooie resultaat tijdens de afgelopen World Cup te Puurs zetten de meisjes alles op alles om te schitteren in China!

Vandaag en morgen (30-31 maart) staan de podiumtrainingen op het programma. Deze podiumtraining is voor de gymnasten de laatste voorbereiding op hun wedstrijd. Vrijdag en zaterdag worden de kwalificaties geturnd. De teams die gekwalificeerd zijn, turnen zondag de finale. In de finale komen de gymnasten in actie met hun combined oefening.

We houden jullie op de hoogte !

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen