Update planning VTS-opleidingen

Els Coppieters   ‐  Zaterdag 25 april 2020   ‐   Tweet
Foto Christian Degroote


Met de steun van


De Vlaamse Trainersschool en Gymfed hebben besloten om alle trainerscursussen die tot eind dit schooljaar gepland stonden niet te laten doorgaan omwille van de huidige stand van zaken van het coronavirus Covid-19.

Deze maatregel heeft betrekking op heel wat cursussen, maar we zijn al druk in de weer geweest om nieuwe planningen te maken en perspectief te bieden. We willen alle (kandidaat)trainers graag zo goed mogelijk verder helpen en hun reeds geleverde inspanningen of hun genomen engagement belonen. Dank alvast aan alle docenten en organiserende clubs!

Voor de cursussen initiator betekent dit concreet:

  • Geannuleerde cursussen Module 1 (= theorie): er wordt aangemoedigd om dit via zelfstudie te verwerken. Deze cursisten krijgen tools (cursusteksten, powerpoint, filmpje) aangereikt en krijgen ook de mogelijkheid om online vragen te stellen aan een docent op vaste tijdstippen. Maar voor wie dit echt niet ziet zitten, zal er één extra cursusorganisatie doorgaan op 27 en 28 juni (grote locatie, social distance kan gegarandeerd worden)
  • Geannuleerde examens en herexamens Module 1: op 4 en 5 juli een extra examenmoment op grote locaties in 2 verschillende regio’s (Gent en Leuven)
  • Geannuleerde cursussen Module 2 en 3 (= praktijk): allemaal opnieuw ingepland in zomer- of herfstvakantie
  • Geannuleerde examens en herexamens Module 2 en 3: verschoven naar een datum in zomer of najaar

Tijdens de volgende dagen zullen alle ingeschreven cursisten via mail de concrete info krijgen die voor hen relevant is en zal alles ook aangepast worden op onze site en in VOTAS door de Vlaamse Trainersschool.

De geannuleerde les- en examenmomenten Instructeur B, Trainer B en Trainer A zullen opnieuw gepland worden van zodra de situatie en maatregelen dit toelaten. Het voordeel is dat de groepen daar iets kleiner zijn en de opleiding over een langere termijn loopt, waardoor we iets meer marge hebben en kunnen inspelen op persoonlijke kalenders en planningen van de deelnemers.

We hopen vanaf eind juni, begin juli de opleidingen op een min of meer normale manier te kunnen hervatten.

En voor nu: #blijfinuwkot #staysafe #blijfsporten

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen