WC TRA-TU: Net geen finale voor Belgische gymnasten

  ‐  Zondag 11 okt 2015   ‐   Tweet

#wctratu-france

Dit weekend verzamelde de wereldtop Trampoline en Tumbling in Mouilleron-le-Captif (FRA). Maar liefst 200 gymnasten uit 25 landen, onder hen 8 Belgen...

Op de tumblingbaan sprong Tachina Peeters (Gymplus), twee mooie reeksen. Haar saltoreeks werd zwaar gejureerd en dit zorgde ervoor dat ze een paar tienden tekort kwam voor een finaleplaats en dus moest ze tevreden zijn met een 10de plaats. Voor Linde Matthys en Hugues Van Holderbeke (Sterk en Lenig Drongen) was het hun allereerste wereldbekerwedstrijd. Ze gingen beiden in de fout tijdens de schroefreeks en eindigden respectievelijk op de 16de en 23ste plaats.

Ook in het synchroonspringen eindigde onze beste formatie, net als Tachina, op de eerste reserveplaats. Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) gingen van start met een schitterende opgelegd reeks (38.700 punten) en ook hun vrije reeks ging goed. Zij eindigen uiteindelijk met 85.900 punten, nieuwe Belgisch record, op een 14de plaats. Zij worden op de voet gevolgd door Ben Van Overberghe (Sportac Deinze) en Michael Goossens (Rust Roest Brugge) die - met een juryfoutje in moeilijkheid - een totaalscore van 85.700 realiseerden.

Proficiat jongens!

In de individuele competitie ging het iets minder goed. De hoogst gerangschikte Belg is daar Loïc Lenoir (WIK Oostende), maar een landing op de veiligheidsmat kostte hem 3 punten en moest hij tevreden zijn met 96.445 punten en een 40ste plaats. Op de 42ste plaats zien we Ben Van Overberghe, gevolgd door Simon Debacker. Joris Geens werd door een fout in vrije reeks 63ste.

In de finale stal de Chinees Gao LEI de show. Niet alleen wist hij de overwinning te behalen, maar hij sprong in zijn finalereeks maar liefst 6 verschillende triple salto's. Als hij dat nog niet was, is hij nu alvast topfavoriet voor de wereldtitel later dit jaar in Odense (DEN).

De volledige resultaten kan je bekijken via bijgevoegde links.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen