WK Acro 2021 - Noam Patel & Robin Casse zijn vice-wereldkampioen Acro

  ‐  Zaterdag 3 juli 2021   ‐   Tweet

#weareacro

Go team Belgium!

Van 2 tot 4 juli gaat in Genève het wereldkampioenschap Acro door. Op zaterdag 3 juli stonden naast de kwalificaties ook al enkele finales gepland. De vier Belgische teams kwamen allemaal in actie in de kwalificaties. Tijdens de finale zagen we het heren paar en gemengd paar in actie. Het heren paar kroont zich tot vice-wereldkampioen.

Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) turnden op zaterdag 3 juli 's morgens hun laatste kwalificatie-oefening, combined. Een foutloze oefening leverde hen 28,490 punten op. Artistiek kregen de jongens een 9,050! Ze wisten zich uiteindelijk als 2de team met 84,380 punten te kwalificeren voor de finale die eveneens gepland stond later op de dag.

In de finale, waar de 8 beste teams (1 per land) aantreden, werd de combined oefening opnieuw gebracht, alle teams startten hier opnieuw vanaf nul. Met een technisch strakke combined oefening pakken onze jongens het zilver en zijn ze vice-wereldkampioen!

 1.  Rusland 29,790
 2. België 28,840
 3. Wit-Rusland 28,680

Clubteam Fien Voet & Nathan Van den Branden (TK Werchter) turnden vandaag eveneens hun derde kwalificatie-oefening, combined. Ze brachten een top(!)oefening en dat leverde hen 28,260 punten op, genoeg voor de finale! 

Ook tijdens de combined finale toonden Fien & Nathan zich van hun beste kant. Ze turnden een knappe oefeningen op hun allereerste wereldkampioenschap als seniores wat hen met 28,110 punten uiteindelijk een knappe 7de plek opleverde. 

 1. Rusland - 30,030 punten
 2. Duitsland - 29.210 punten
 3. Oekraïne - 28.910 punten 

In de categorie meisjes drie turnden Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) vandaag hun tweede kwalificatie, tempo. Hun oefening verliep vlot en werd beloond door de jury met 28,850 punten. Hiermee staan ze op een voorlopige 3de plaats. Op zondag 4 juli zien we de meisjes in actie met hun combined oefening en wie weet ook in de finale 's middags.

Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter),Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kwam vandaag in actie met hun balans oefening. Met hun hoge moeilijkheid wisten de jongens een welverdiende 28,170 punten bijeen te turnen. Voor artistiek kregen ze maar liefst 9,050 punten! Met een totaal van 54,330 punten klimmen ze naar een voorlopige 4de plek. Morgen, 4 juli, staat hun laatste kwalificatie op het programma: combined. 

World games 2022

Dit WK is eveneens selectief voor het behalen van de tickets voor de World Games, die in de zomer van 2022 op de planning staan. Om een ticket in de wacht te slepen dien je als land in de top 5 te staan na de kwalificaties, het organiserend land (USA) haalt een rechtstreeks ticket. In de categorie heren paar verzekeren de gymnasten ons land van een ticket voor deze competitie. Definitieve bevestiging selectie na Olympische Spelen.

Programma

 • 4/7 - Kwalificaties
  • 10:00-12:50 uur Meisjes drie combined - Heren vier combined
 • 4/7 - Finales
  • 15:10-15:45 uur Meisjes drie (ovb)
  • 15:50-16:20 uur Heren vier (ovb)

Mis niets van het WK en volg de wedstrijd LIVE via de livestream.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen