WK Stuttgart - Rusland pakt wereldtitel bij de mannen

  ‐  Woensdag 9 okt 2019   ‐   Tweet

#stuttgart2019

Rusissche pakt wereldtitel sinds 1992

Woensdag 9 oktober, op het WK in Stuttgart staat de teamfinale bij de mannen op het programma. Wie volgt de Chinese ploeg op en wordt wereldkampioen bij de landenteams?

Tijdens de teamfinale zien we de 8 beste landen uit de kwalificaties aan het werk in de strijd om de wereldtitel bij de teams. Na de Amerikaanse ploeg bij de dames strijden de mannen vandaag voor de titel in Stuttgart. De Russische ploeg nam tijdens de kwalificaties de leiding, gevolgd door China en Japan. In een spannende strijd is het Rusland die de wereldtitel pakt, het zilver gaat naar China en Japan pakt brons.

Verslag wedstrijd

Tijdens de eerste rotatie komen Rusland en China in actie aan grond, Japan en Oekraïne aan paard met bogen, Groot-Brittanië en Zwitserland aan ringen en op sprong zien we de gymnasten uit Amerika en Chinese Taipei aan het werk. Na de eerste rotatie nemen de Russen nipt de leiding met 43,833 punten, gevolgd door Japan (43,399 punten) en China (43,333 punten). Oekraïne, die als 4de naar deze finale ging, neemt een mindere start aan paard met bogen en staat voorlopig 8ste. In de tweede rotatie laten de Chinezen enkele knappe oefeningen zien aan het paard met bogen en nemen hiermee de leiding in het klassement. Japan turnt sterk aan de ringen, voorlopig 2de, en Amerika op de herenbrug, voorlopig 3de. De Russen zakken naar een voorlopige 5de plaats.

De Russen en Chinezen gaan naar de ringen en brengen hier beide knappe oefeningen. De Japanners voeren 3 goede sprongen uit en de Amerikanen verliezen enkele tienden aan rek. Voorlopige top 3: Japan 130,705 punten, China 130,482 punten en Rusland 129,397 punten. Ook de Britten leggen een toe nu toe mooi parcours af en staan voorlopig 4de. Er worden, in tegenstelling tot tijdens de finale bij de dames, heel weinig fouten geturnd in deze finale. In de 4de rotatie pakt USA belangrijke punten aan grond, Rusland en China aan sprong en Japan turnt sterk aan de herenbrug. Na 4 rotaties is het duidelijk dat de medaillestrijd gaat tussen China (174,481 punten - voorlopig 1), Japan (174,037 punten) en Rusland (173,829 punten).

In de voorlaatste rotatie komt het op perfecties aan. De Russen turnen twee sterke oefeningen aan de herenbrug en ook de Chinezen turnen foutloos aan dit toestel. Zou Jinyvan turnt een monsterscore van 16,383 punten en brengt hiermee China aan de leiding met 219,622 punten. Japan is minder overtuigend aan het rek en zakt naar de 3de plaats (216,194 punten). Rusland staat voorlopig tweede, 218,228 punten.

Aan het laatste toestel komt China ten val aan rek, verliezen ze hierdoor hun wereldtitel? Ook Japan maakt een fout aan grond. Rusland daarentegen turnt foutloos in de laatste rotatie en pakt met een totaalscore van 261,726 punten de wereldtitel. China pakt het zilver (260,729 punten) en Japan het brons (258,159 punten).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen