WK Toestelturnen: Nina Derwael pakt brons, 6de plaats voor Lisa Vaelen

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 5 nov 2022   ‐   Tweet

#wgc2022

Zaterdag 5 november, de start van de toestelfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) komen samen met de 8 beste turnsters per toestel opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

Na haar Olympisch goud en twee wereldtitels in Doha (2018) en Stuttgart (2019) is het ook in Liverpool Nina-time. In de toestelfinale aan de Damesbrug houdt ze het hoofd koel en met een totaalscore van 14,700 punten pakt ze BRONS aan dit toestel. Lisa Vaelen, die zich voor het Belgische team plaatste aan sprong, toont ook wat ze in haar mars heeft. Met een totaalscore van 13,733 punten wordt zij 6de in haar eerste WK-toestelfinale.

Wat is een toestelfinale?
Tijdens de toestelfinale zien we de 8 beste gymnasten per toestel, max 2 per land, uit de kwalificaties opnieuw in actie. Alle gymnasten starten hun wedstrijd opnieuw vanaf nul. De gymnast die in de finale de hoogste score weet neer te zetten wordt wereldkampioen aan het desbetreffende toestel.

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - Toestelfinale Damesbrug

Na haar Olympische titel afgelopen zomer in Tokyo, vormt dit WK voor Nina Derwael haar eerste internationale competitie. Tijdens de kwalificaties behaalt ze met haar oefening aan de damesbrug een totaalscore van 14,700 punten, hiermee haalt ze de tweede hoogste score en dient ze enkel enkel de Chinese Rui Luo te laten voorgaan, haar oefening was goed voor 14,900 punten. 

In 2018 behaalde Nina Derwael haar eerste WK-titel in Doha. Het jaar nadien verlengt ze de titel op het WK in Stuttgart. In 2021 pakt ze Olympisch goud. En in Liverpool? Met een totaalscore van 14,700 punten pakt ze BRONS aan dit toestel.

 1. WEI Xiaoyuan (CHN) - 14,966 punten
 2. JONES Shilese (USA) - 14,766 punten
 3. DERWAEL Nina (BEL) - 14,700 punten

  Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) - Toestelfinale Sprong

  Na haar prima prestatie op het afgelopen EK in München waar ze 4de van Europa werd in de sprongfinale, toont Lisa Vaelen ook op wereldniveau wat ze in haar mars heeft. Naast haar 11de plaats in de allroundfinale haalt ze voor België de eerste WK-finale aan sprong. Tijdens de kwalificaties plaatst ze zich met een score van 13,499 punten als 8ste gymnast. In de toestelfinale, waar elke gymnast opnieuw twee sprongen uitvoert, haalt ze een totaalscore van 13,733 punten en wordt ze knap 6de.

  1. CAREY Jade (USA) - 14,516 punten
  2. CHILES Jordan (USA) - 14,350 punten
  3. DEVILLARD Coline (FRA) - 14,166 punten

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen