WK Toestelturnen van start

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 15 oktober 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het Wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. De Belgische heren turnen hun kwalificaties op dinsdag 19 oktober met als doel zich te plaatsen voor de mogelijke allroundfinale en toestelfinales later in de competitieweek.

Op het programma van het WK staan de kwalificaties, allroundfinales en toestelfinales voor de heren en dames. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Noah Kuavita (Silok Deurne) en Maxime Gentges (GC Malmedy) verdedigen de Belgische driekleur in de herencompetitie. Bij de dames komen geen Belgische gymnasten in actie. De prioriteit voor deze gymnasten wordt gelegd op het aankomende Europees en Wereldkampioenschap in 2022.

Elk land kan 6 mannelijke en 4 vrouwelijke gymnasten afvaardigen voor dit WK. Aan elk toestel kunnen maximum 3 gymnasten in actie komen. Naast de kwalificaties staan de allroundfinales (top 24) en toestelfinales (top 8) op het programma. Er staat geen teamcompetitie gepland.

Onze Belgische turners turnen hun kwalificatie op dinsdag 19 oktober om 12.10 uur Belgische tijd. Hier kunnen zij zich selecteren voor de allroundfinale (22 oktober) en toestelfinales (23 en 24 oktober) van dit WK. De kwalificaties van dit event zijn helaas niet live te volgen, updates zijn te volgen via onze website en social media kanalen. De finales kunnen live gevolgd worden via Sporza.

    Programma Kwalificaties


    Programma Finales    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen